Utrecht

Dagje weg rondom Utrecht

De provincie Utrecht biedt tal van mogelijkheden voor een leuk dagje weg. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stad Utrecht zelf, waar je kunt genieten van de historische binnenstad met haar grachten, winkels en gezellige terrassen. Maar er zijn ook veel andere opties voor een dagje weg in deze provincie.

Een populaire bestemming voor een dagje weg in Utrecht is de Utrechtse Heuvelrug. Dit prachtige natuurgebied biedt volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen of paardrijden. Je kunt er genieten van de rust en de natuur, en misschien zelfs wel een hert of een wild zwijn spotten.

Een andere leuke optie voor een dagje weg in Utrecht is een bezoek aan Kasteel de Haar. Dit imposante kasteel ligt net buiten Utrecht en is het grootste kasteel van Nederland. Je kunt er rondleidingen volgen, de tuinen bezoeken en genieten van de prachtige architectuur.

Voor de kinderen is een dagje weg naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen een aanrader. Dit dierenpark heeft een groot aantal dieren, waaronder de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen. Er zijn ook speeltuinen en andere attracties voor kinderen, waardoor het een leuke dag uit is voor het hele gezin.

Tot slot kun je ook een dagje weg naar de stad Amersfoort overwegen. Deze historische stad heeft een prachtige binnenstad met vele bezienswaardigheden, zoals de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren en het Mondriaanhuis. Er zijn ook veel gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Kortom, een dagje weg in de provincie Utrecht biedt voor ieder wat wils. Of je nu wilt genieten van de natuur, de historische binnenstad van Utrecht wilt verkennen, een kasteel wilt bezoeken, dieren wilt spotten of gewoon lekker wilt winkelen en uit eten wilt gaan, het kan allemaal in deze veelzijdige provincie.

Top 10 attracties in de provincie Utrecht

Hieronder vind je top 10 met enkele populaire attracties in de provincie Utrecht, inclusief entreeprijzen en een korte beschrijving van wat er te doen is:

KitZity Utrecht

Adres KidZcity

Vlampijpstraat 79, Utrecht

www.kidzcity.nl

KidZcity

Grootst indoor spelen bij KidZcity in Utrecht. Bezoek het grootste indoor pretpark van de Randstad en leef je uit in het indoor pretpark en de binnenspeeltuin van KidZcity. In een ruimte van 5000 m2 kunnen je kinderen zich uitleven op heel veel leuke attracties, waaronder een 9 meter hoog kasteel, groot funhouse met obstakels, balloonride, safaritrein, theater met XXXL legoblokken en nog veel meer!

Terwijl de kinderen zich vermaken, kun jij een oogje in het zuil houden en genieten van een drankje in het gezellige restaurant. Lekker relax dagje uit en je mag als volwassene ook in verschillende attracties. Ga mee in de lasergame, Timekeeper, zweefmolen of botsauto’s! KidZcity is dus leuk voor jong én oud! Bezoek dit leuke speelpark in Utrecht nu met korting!

  1. DOMunder – Entree: €14,50 voor volwassenen, €9,50 voor kinderen – Bezoekers krijgen een kijkje in de geschiedenis van Utrecht door een ondergrondse tour te maken.
  2. Kasteel de Haar – Entree: €17,50 voor volwassenen, €11,50 voor kinderen – Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het prachtige kasteel en de bijbehorende tuinen.
  3. Spoorwegmuseum – Entree: €17,50 voor volwassenen, €14,00 voor kinderen – Bezoekers kunnen een ritje maken in een historische trein en leren over de geschiedenis van de spoorwegen.
  4. Dierenpark Amersfoort – Entree: €24,50 voor volwassenen, €21,00 voor kinderen – Bezoekers kunnen verschillende dieren bekijken en een ritje maken in de dierentuinexpress.
  5. Ouwehands Dierenpark – Entree: €27,50 voor volwassenen, €23,00 voor kinderen – Bezoekers kunnen verschillende dieren bekijken, waaronder de panda’s, en genieten van attracties zoals de Rimbula River.
  6. Pyramide van Austerlitz – Entree: Gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld – Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de pyramide en genieten van het omliggende natuurgebied. Bij de pyramide is een grote speeltuin en een luna park met attractie (tegen betaling).
  7. Nationaal Militair Museum – Entree: €16,00 voor volwassenen, €8,00 voor kinderen – Bezoekers kunnen verschillende tentoonstellingen bekijken over de militaire geschiedenis van Nederland.
  8. Fort bij Vechten – Entree: Gratis, maar een donatie wordt op prijs gesteld – Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij het fort en de omliggende natuur verkennen.
  9. Slot Zeist – Entree: €12,50 voor volwassenen, €6,50 voor kinderen – Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het prachtige slot en de bijbehorende tuinen.
  10. Midgetgolfbaan Parkhuys Rosarium – Entree: €6,50 per persoon – Bezoekers kunnen een potje midgetgolfen in een prachtige omgeving.

Dit zijn slechts enkele van de attracties die de provincie Utrecht te bieden heeft, maar hopelijk geeft dit een idee van wat er te doen is. Houd er rekening mee dat prijzen en beschikbaarheid kunnen veranderen, dus het is altijd een goed idee om de websites van de attracties te raadplegen voor de meest actuele informatie.

Pretparken in Utrecht

De provincie Utrecht heeft geen pretparken op haar grondgebied, maar dat betekend niet dat er niets te doen is voor kinderen in Utrecht. Zo bezit de provincie over de grootste indoor speeltuin van Nederland en halen trein liefhebbers hun hart op in het spoorwegmuseum.

Waar zitten de leukste pretparken in Nederland

Ben je op zoek naar leuke pretparken of attracties in Nederland. We hebben ze voor je op een rij gezet. Met speciale aanbiedingen en aanbevelingen, zodat je weet welk attractiepark eer geschikt is voor jou en je gezin. Maak je keuze uit de leukste attracties en geniet van een gezellig dagje weg met je gezin.

Dagje goedkoop naar een attractiepark

Ga een dagje goedkoop naar een attractiepark met korting. Beleef één van de vele leuke attractieparken en belevenissen in Nederland. Krijg korting op een leuk dagje weg en bespaar geld op je dagje uit. Goedkoopuitmetkinderen.nl. Volg ons ook op Facebook en mis geen enkele aanbieding.

De leukste pretparken in de aanbieding!

Pretpark aanbiedingen, korting codes voor een dagje uit, lage prijzen voor een entree kaartje voor de dierentuin! Alles bij elkaar op één website! goedkoop uit gaan is niet moeilijk. Je moet alleen wel weten waar de korting te halen is. Lees onze blogs met tips en tricks voor een goedkoop dagje weg met je gezin. Van goedkoop pretpark tot gratis dagje weg. www.goedkoopwegmetkinderen.nl

Meer als dit