Dagje weg in de provincie Zuid Holland

Dagje weg in Zuid Holland

Een dagje weg in de provincie Zuid Holland is een uitstekende manier om te genieten van de prachtige bezienswaardigheden en activiteiten die deze regio te bieden heeft. Er zijn talloze plaatsen en attracties om te ontdekken, en er is voor elk wat wils. Hier zijn een paar ideeën voor een onvergetelijke dagtrip.

Begin de dag in de historische stad Delft, bekend om zijn wereldberoemde aardewerk en prachtige grachten. Wandel door de schilderachtige straatjes en geniet van het uitzicht op de historische gebouwen en kerken. Bezoek de Koninklijke Porceleyne Fles, waar u kunt zien hoe het beroemde Delfts Blauw wordt gemaakt.

Vervolg uw dag in de bruisende stad Rotterdam, de tweede grootste stad van Nederland. Bezoek de iconische Erasmusbrug en geniet van het prachtige uitzicht op de skyline van Rotterdam. Neem een rondvaart door de haven van Rotterdam, de grootste haven van Europa, en ontdek de vele indrukwekkende schepen en containers. Of bezoek het Museum Boijmans Van Beuningen, waar u kunt genieten van een indrukwekkende collectie van moderne en hedendaagse kunst.

Een andere geweldige plek om te bezoeken is het Keukenhof, een van de grootste bloementuinen ter wereld, gelegen in de buurt van Lisse. Hier vindt u een prachtige collectie van tulpen, hyacinten, narcissen en andere bloemen in alle kleuren van de regenboog. Het Keukenhof is geopend van eind maart tot half mei.

Ten slotte kunt u uw dag afsluiten in het pittoreske stadje Gouda. Hier kunt u de beroemde Goudse kaasmarkt bezoeken, waar u kunt zien hoe de kaas wordt gemaakt en verhandeld. U kunt ook de Sint-Janskerk bezoeken, bekend om zijn prachtige glas-in-loodramen.

Of u nu van geschiedenis, cultuur of natuur houdt, een dagje weg in de provincie Zuid Holland biedt voor elk wat wils. Met zoveel bezienswaardigheden en attracties is het een ideale bestemming voor een dagtrip.

Welke attracties zijn er leuk in Zuid Holland?

Hieronder vind je een lijst van attractie- en pretparken in de provincie Zuid Holland, inclusief de entreeprijs en een korte beschrijving van wat er te doen is:

  1. Duinrell – Wassenaar Entreeprijs: € 30,50 per persoon (vanaf 1.40 meter) Beschrijving: Duinrell is een van de bekendste pretparken van Nederland en biedt een combinatie van attracties en een tropisch zwembad. De belangrijkste attractie is de achtbaan ‘Falcon’, maar er zijn ook verschillende waterattracties en andere attracties voor jong en oud. Daarnaast is er ook een groot overdekt zwembad, het Tikibad, met verschillende glijbanen en zwembaden.
  2. Madurodam – Den Haag Entreeprijs: € 21,50 per persoon Beschrijving: Madurodam is een miniatuurpark dat bekende gebouwen en bezienswaardigheden uit Nederland op schaal nabootst. Bezoekers kunnen onder andere de miniaturen van de Rotterdamse haven, de Dam in Amsterdam en de Zaanse Schans bekijken.
  3. Drievliet – Den Haag Entreeprijs: € 28,50 per persoon (vanaf 1.40 meter) Beschrijving: Drievliet is een pretpark met verschillende attracties voor jong en oud. De achtbaan ‘Formule X’ is een van de meest populaire attracties van het park, maar er zijn ook andere thrillrides en kinderattracties. Daarnaast zijn er diverse shows en optredens te zien.
  4. Avonturenboerderij Molenwaard – Groot-Ammers Entreeprijs: € 14,50 per persoon Beschrijving: Avonturenboerderij Molenwaard is een boerderijthemapark waar kinderen kunnen spelen en leren over het boerenleven. Bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals het melken van koeien, het voeren van dieren en het maken van boter en kaas.
  5. Archeon – Alphen aan den Rijn Entreeprijs: € 22,50 per persoon Beschrijving: Archeon is een historisch themapark waar bezoekers kunnen zien hoe het leven in Nederland eruit zag tijdens verschillende periodes, zoals de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Er zijn verschillende nagebouwde dorpen te zien en bezoekers kunnen zelf ook activiteiten ondernemen, zoals boogschieten en middeleeuwse dansen.
  6. Plaswijckpark – Rotterdam Entreeprijs: € 14,95 per persoon Beschrijving: Plaswijckpark is een park dat zich richt op gezinnen met jonge kinderen. Er zijn verschillende speeltuinen, attracties en dierenverblijven te vinden. Daarnaast is er ook een grote vijver waarin gevaren kan worden met waterfietsen en bootjes.
  7. Vogelpark Avifauna – Alphen aan den Rijn Entreeprijs: € 21,50 per persoon Beschrijving: Vogelpark Avifauna is een park dat zich richt op vogels en andere dieren

Pretparken in Zuid Holland

De provincie kent twee echte pretparken. Duinrell en Drievliet. Daarnaast zijn bekende publiektrekkers Madurodam en Archeon. Maar ook een paar hele leuke kleine parken, zoals het vrij nieuwe Avonturenpark Molenwaard.

pretpark zuid-holland Duinrell

Adres Duinrell:

Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

www.duinrell.nl

Duinrell met Tikibad

Duinrell in Wassenaar is geschikt voor jong en oud en leuk extra leuk omdat je een dagje pretpark kan combineren met een bezoek aan het tropisch zwemparadijs Tikibad! Waar de oudere kinderen gek zijn op de Mad Mill, die rond zijn eigen as draait, kan je met de kleinere kids in de Dragonfly. Stap in de waterachtbaan of bezoek in Duinrell diverse shows en voorstellingen.

Tickets voor Duinrell bestel je al voor een vanaf prijs van € 19,95. Een combi-ticket Duinrell en Tikibad is te koop vanaf € 26,50.

pretpark zuid-holland Drievliet

Adres Drievliet

Laan van ’s-Gravenmade 81 Den Haag www.drievliet.nl

Drievliet

In Den Haag zit het gezellige pretpark Drievliet. Het pretpark is geschikt voor de hele familie. Zo duik je bijvoorbeeld met de hele familie het doolhof in of maak je plezier in de grappige Lachgrot. De kleine kinderen kunnen zich vermaken in de Duikeltuin en de Zingende Stal, terwijl de oudere in de super spannende Kopermijn of de Kwal hun hart ophalen.

Kinderen die korter zijn dan 1 meter kunnen gratis naar binnen. Voor iedereen langer dan 1 meter betaal je online € 23,50 per ticket. Ben je 55+? Dan betaal je slechts € 19,-.

Attractieparken in Zuid-Holland

De kleinere attractieparken in deze provincie zijn soms net zo leuk als de grote pretparken. Bezoek bijvoorbeeld de miniatuurwereld van Madurodam of duik in de geschiedenis in Archeon. Een leuk en relatief nieuw attractiepark(je) willen we toch even uitlichten. Avonturenpark Molenwaard me Fien en Teun. Dit leuke park is echt een aanrader en al meerdere keren door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van de provincie Zuid-Holland.

Zuid-Holland avonturenboerderij Molenwaard

Adres Avonturenboerderij

Wilgenweg 3 Groot-Ammers

www.avonturenboerderij.nl

Avonturenpark Molenwaard

Zeker wanneer je op zoek bent naar een kleinschalig pretpark in Zuid-Holland, waar je kindjes veilig kunnen spelen en ravotten, ben je op de Avonturenboerderij op de juiste plek! Je beleeft er samen met je kinderen Hollandse landleven. Je leert alles over het boerenleven. Ooit een koe gemolken? Op een tractor of pony gereden? Of verdwaald in een wilgendoolhof? Bij deze avonturenboerderij kan dat allemaal. Dat allemaal omlijst met shows en bezoek van Fien en Teun. Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis naar binnen. Oudere kinderen én volwassen betalen € 16,95 voor een dagticket. Of je koopt ze met korting voor maar € 9,50!

Meer als dit