Flevoland

Dagje uit met kinderen in Flevoland

Een dagje weg met kinderen in de provincie Flevoland is een geweldige manier om quality time door te brengen met je gezin. Of je nu op zoek bent naar avontuur, educatie of ontspanning, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt doen tijdens je dagje weg in Flevoland met kinderen.

Een van de populairste attracties van de provincie is het Aviodrome, een luchtvaartmuseum gelegen naast de luchthaven Lelystad. Het museum heeft een grote collectie van vliegtuigen en helikopters, en biedt ook interactieve tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen, zoals vluchtsimulators en workshops over de geschiedenis van de luchtvaart.

Almere jungle

Almere Jungle is een unieke combinatie van zorg, botanische tuin, dierenopvang en dierenpark in één. Ga op avontuur en ontdek van dichtbij hoe veelzijdig het dieren- en plantenrijk is. Dit doe je door aan de hand van een ontdekkingstocht de wereld rond te gaan. 70% is overdekt dus zowel binnen als buiten zul je van alles tegen komen, van de kleurrijke vogels in Oceanië tot de stekelige stekelvarkens in Afrika. Tijdens je ontdekkingstocht leer je ook nog eens allerlei leuke weetjes over onze dieren en planten

Een andere geweldige plek om te bezoeken is het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis van Flevoland en het droogleggen van de Zuiderzee. Het museum heeft veel interactieve tentoonstellingen, waaronder een waterlab waar kinderen kunnen experimenteren met waterbeheersing en het creëren van dijken.

Als je op zoek bent naar een meer actieve dag, kun je het Klimpark Fun Forest in Almere bezoeken. Dit is een klimparcours in de bomen, waar kinderen kunnen klimmen, slingeren en abseilen. Er zijn verschillende routes, variërend in moeilijkheidsgraad, zodat zowel jongere kinderen als tieners er plezier aan kunnen beleven.

Voor een ontspannen dag in de natuur kun je een bezoek brengen aan het Natuurpark Lelystad, een dierentuin en natuurgebied in één. Hier kun je een wandeling maken langs de verschillende dierenverblijven, waaronder wilde paarden, edelherten en bizons. Er is ook een speeltuin voor kinderen en een bezoekerscentrum waar je meer kunt leren over de dieren in het park.

Tot slot kun je een bezoek brengen aan Batavialand in Lelystad, waar je meer te weten kunt komen over de Nederlandse geschiedenis van de scheepvaart en de bouw van schepen. Kinderen kunnen hier ook zelf aan de slag in de scheepswerf en leren hoe ze een schip kunnen bouwen.

Kortom, een dagje weg met kinderen in de provincie Flevoland biedt veel mogelijkheden voor avontuur, educatie en ontspanning. Of je nu kiest voor een museumbezoek, een klimparcours, een dierentuin of een bezoek aan een scheepswerf, er is voor ieder wat wils.

Pretparken in Flevoland

De provincie Flevoland heeft natuurlijk Walibi op haar grondgebied. Daarnaast zijn er nog een aantal attractieparken en belevenisparken te bezoeken. Dus je hoeft je niet te vervelen in Flevoland.

Adres Walibi

Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen

www.Walibi.nl

Walibi

Lekker hard gaan deze zomer! Kom vanaf april weer naar Walibi Holland en beleef samen met je gezin een spectaculair dag uit! Kom met korting naar Walibi, aan de rand van het Veluwemeer, en geniet van de vele achtbanen waar Walibi bekend om staat, maar ook van de attracties voor de allerkleinsten. Walibi is geschikt voor alle leeftijden en heeft meer dan 20 spectaculaire attracties voor kinderen vanaf 6 jaar. Ben je zelf niet zo van al dat draaien, vliegen en andere spanning? Walibi heeft verspillende chill spots voor een kop koffie of wat lekkers, terwijl je kijkt hoe je kinderen genieten van de attracties!

Top Tips voor een dagje uit in Flevoland


Batavia Stad Fashion Outlet – Gratis entree Shoppen voor designerkleding tegen gereduceerde prijzen.

Aviodrome – Volwassenen € 16,95, kinderen (3-11) € 14,95 Een luchtvaartmuseum met een indrukwekkende collectie historische vliegtuigen en tal van interactieve activiteiten zoals een vluchtsimulator en een speeltuin.

Walibi Holland – Vanaf € 29,50 per persoon (online prijs) Een pretpark met meer dan 40 attracties, waaronder achtbanen, waterattracties en shows.

Orchideeën Hoeve – Volwassenen € 16,50, kinderen (4-12) € 14,00 Een overdekte tropische tuin met duizenden orchideeën en andere exotische planten, evenals vlinders, papegaaien en andere dieren.

Nieuw Land Erfgoedcentrum – Volwassenen € 12,50, kinderen (4-17) € 7,50 Een museum over de geschiedenis en het landschap van Flevoland, met tentoonstellingen over de inpoldering en het leven in de regio.

Batavialand – Volwassenen € 17,50, kinderen (4-12) € 14,50 Een maritiem en archeologisch museum met replica’s van historische schepen, een scheepswerf en interactieve tentoonstellingen over de Nederlandse scheepvaartgeschiedenis.

Klimbos Almere – Vanaf € 22,50 per persoon Een avonturenpark in de bossen met verschillende klimroutes en tokkelbanen voor jong en oud.

De Beeldentuin – Gratis entree Een park met moderne beeldhouwkunst in een natuurlijke omgeving.

Het Grote Kabouterbos – Volwassenen € 4,50, kinderen (1-12) € 8,50 Een speelbos met kabouterthema, met speeltoestellen, wandelpaden en een sprookjesachtige sfeer.

De Kemphaan – Gratis entree Een recreatiegebied met wandelpaden, speeltuinen, een kinderboerderij en verschillende activiteiten zoals boogschieten en kanoën.

Meer als dit