Dagje uit met kinderen in Friesland

Friesland is een prachtige provincie in het noorden van Nederland met veel mogelijkheden voor een dagje weg met kinderen. Er zijn veel attracties, activiteiten en bezienswaardigheden die perfect zijn voor gezinnen. Hieronder vind je een aantal ideeën voor een dagje weg in Friesland met kinderen.

Een van de meest populaire attracties voor gezinnen in Friesland is het AquaZoo Friesland in Leeuwarden. Dit is een dierentuin die zich richt op waterdieren, zoals zeehonden, pinguïns en otters. Het is een prachtige locatie waar kinderen kunnen leren over de verschillende soorten dieren en hun habitats.

Een andere leuke optie voor een dagje uit in Friesland is het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Dit is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld en is daarom zeker de moeite waard om te bezoeken. Het gemaal speelt een belangrijke rol in de waterbeheersing van Friesland en kinderen kunnen leren hoe belangrijk het is om het water in de gaten te houden.

Voor een actievere dag kunnen gezinnen gaan kanoën of suppen in de mooie Friese natuur. Er zijn verschillende plekken waar kano’s en supboards gehuurd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld bij Outdoor Veldboom in Earnewâld. Hier kunnen kinderen op hun eigen tempo genieten van het water en de omgeving.

Als het weer wat minder is, is het Fries Museum in Leeuwarden een goede optie. Het museum heeft verschillende tentoonstellingen over de Friese geschiedenis en cultuur. Er is ook een interactieve tentoonstelling speciaal voor kinderen waar ze kunnen leren over de geschiedenis van Friesland op een speelse manier.

Tot slot is er de mogelijkheid om te gaan wandelen of fietsen in de mooie Friese natuur. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, zoals de Elfstedenroute of de Turfroute. Op deze manier kunnen kinderen de mooie omgeving van Friesland ontdekken en genieten van de frisse lucht.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor een dagje weg in Friesland met kinderen. Van dieren kijken in AquaZoo tot actief bezig zijn in de Friese natuur, er is voor ieder wat wils. Friesland biedt een ideale mix van educatie en vermaak voor gezinnen die graag een dagje weg willen.

Pretparken in Friesland

De provincie Friesland heeft geen grote pretparken op hun grondgebied. Toch is er voldoende met kinderen te doen in de provincie Friesland. We lichten er ééntje voor je uit.

Duinen Zathe Friesland

Adres Duinen Zathe

Noorder Es 1, Appelscha

www.duinenzathe.nl

Duinen Zathe

Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe kan je vinden in Appelscha. Bij dit pretpark krijg je alles all inclusive. Dit betekent dat je ook onbeperkt koffie, thee, limonade, cappuccino, patat, snacks, soep, broodjes en zelfs waterijs en fruit krijg!

Het park is geschikt voor jonge en oude kinderen met voldoende attracties voor iedere leeftijdsgroep.

De entree is € 17,50 p.p. maar daar zit dan eten en drinken bij in.

Leuke activiteiten met kinderen in Friesland

Hier zijn enkele attracties voor kinderen in de provincie Friesland:

  1. AquaZoo Friesland – Dit is een dierentuin in Leeuwarden met een focus op waterdieren, zoals zeehonden, pinguïns en otters. Kinderen kunnen ook deelnemen aan educatieve activiteiten. Entreeprijs: € 19,50 voor volwassenen en € 16,50 voor kinderen (3-9 jaar). Adres: De Groene Ster 2, 8926 XE Leeuwarden.
  2. Natuurmuseum Fryslân – Dit museum in Leeuwarden richt zich op de natuur en geschiedenis van Friesland. Kinderen kunnen hier onder andere fossielen, opgezette dieren en interactieve exposities bekijken. Entreeprijs: € 8,50 voor volwassenen en € 6,50 voor kinderen (4-17 jaar). Adres: Schoenmakersperk 2, 8911 EM Leeuwarden.
  3. Kameleondorp – Dit is een pretpark in Terherne gebaseerd op de boeken van de Kameleon. Kinderen kunnen hier onder andere bootje varen, spelen op het eiland en een speurtocht doen. Entreeprijs: € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 voor kinderen (3-12 jaar). Adres: Kameleondorp 1, 8493 LR Terherne.
  4. Sybrandy’s Speelpark – Dit is een speelpark in Oudemirdum met verschillende attracties, zoals een achtbaan, waterbaan en klimtoren. Er zijn ook speeltoestellen en een kinderboerderij. Entreeprijs: € 9,50 per persoon (vanaf 2 jaar). Adres: Rijsterweg 97, 8567 LG Oudemirdum.
  5. Eise Eisinga Planetarium – Dit is een planetarium in Franeker waar kinderen meer kunnen leren over het universum. Er is ook een interactieve expositie en een speurtocht. Entreeprijs: € 8,50 voor volwassenen en € 5,50 voor kinderen (4-12 jaar). Adres: Eise Eisingastraat 3, 8801 KE Franeker.
  6. Ballorig Leeuwarden – Dit is een indoor speeltuin in Leeuwarden met trampolines, klimtoestellen en een ballenbak. Er is ook een apart gedeelte voor kinderen onder de vier jaar. Entreeprijs: € 7,50 per kind (1-12 jaar). Adres: Tijnjedijk 98, 8934 BT Leeuwarden.
  7. Monkey Town Sneek – Dit is een indoor speeltuin in Sneek met onder andere een klimvulkaan, glijbanen en een lasergame-arena. Entreeprijs: € 7,95 per kind (1-12 jaar). Adres: Einsteinstraat 2, 8606 JR Sneek.

Let op: de entreeprijzen en openingstijden kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om de website van de attractie te controleren voordat u erheen gaat.

Waar zitten de leukste pretparken in Nederland

Ben je op zoek naar leuke pretparken of attracties in Nederland. We hebben ze voor je op een rij gezet. Met speciale aanbiedingen en aanbevelingen, zodat je weet welk attractiepark eer geschikt is voor jou en je gezin. Maak je keuze uit de leukste attracties en geniet van een gezellig dagje weg met je gezin.

Dagje goedkoop naar een attractiepark

Ga een dagje goedkoop naar een attractiepark met korting. Beleef één van de vele leuke attractieparken en belevenissen in Nederland. Krijg korting op een leuk dagje weg en bespaar geld op je dagje uit. Goedkoopuitmetkinderen.nl. Volg ons ook op Facebook en mis geen enkele aanbieding.

De leukste pretparken in de aanbieding!

Pretpark aanbiedingen, korting codes voor een dagje uit, lage prijzen voor een entree kaartje voor de dierentuin! Alles bij elkaar op één website! goedkoop uit gaan is niet moeilijk. Je moet alleen wel weten waar de korting te halen is. Lees onze blogs met tips en tricks voor een goedkoop dagje weg met je gezin. Van goedkoop pretpark tot gratis dagje weg.

Meer als dit