Er op uit met kinderen in Gelderland

Een dagje weg met kinderen in de provincie Gelderland biedt vele mogelijkheden voor een leuk en leerzaam avontuur. Of je nu op zoek bent naar buitenactiviteiten, educatieve musea of spannende attracties, er is voor elk gezin wat wils. Hieronder volgen enkele tips voor een geweldig dagje uit met de kids in Gelderland.

Een van de topattracties in Gelderland is Burgers’ Zoo, gelegen in Arnhem. Deze dierentuin is verdeeld in verschillende themagebieden, waaronder een regenwoud, een woestijn en een oceanarium. Kinderen kunnen hier dieren zien uit alle hoeken van de wereld en leren over hun leefgebieden en gewoonten. Er zijn ook speeltuinen, een klimparcours en een aapjesbos, waardoor het een geweldige dag uit is voor het hele gezin.

Een andere leuke attractie is het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Dit museum biedt een levendige kijk op de Nederlandse geschiedenis door middel van interactieve tentoonstellingen, authentieke gebouwen en levende geschiedenisacteurs. Kinderen kunnen hier een ritje maken in een ouderwetse tram, ambachtslieden zien die traditionele ambachten uitoefenen en spelen in de speeltuin uit de jaren 50.

Dagje naar de Veluwe

Een andere leuke buitenactiviteit voor gezinnen is een bezoek aan de Veluwezoom, het oudste nationale park van Nederland, dat zich uitstrekt over een gebied van meer dan 5.000 hectare. Het park biedt talloze wandel- en fietspaden, waaronder de beroemde Posbank, waar kinderen kunnen genieten van een panoramisch uitzicht over het landschap. Er zijn ook speelbossen, picknickplaatsen en bezoekerscentra met informatie over de flora en fauna van de regio.

Voor gezinnen met wat oudere kinderen is een bezoek aan het Nationaal Militair Museum in Soesterberg een interessante optie. Het museum biedt een uitgebreide collectie militaire voertuigen, vliegtuigen en wapens uit de Nederlandse geschiedenis. Kinderen kunnen hier zelfs een simulator ervaren om te leren hoe het is om een straaljager te besturen.

Apenheul bezoeken

Tot slot is er nog de Apenheul in Apeldoorn, waar kinderen kunnen genieten van een interactieve ervaring met verschillende soorten apen. Het park biedt educatieve tentoonstellingen, voedertijden en zelfs een “apenspeeltuin”, waar kinderen kunnen klimmen en spelen terwijl ze dicht bij de apen blijven.

Apenheul aanbieding Gelderland

Al met al biedt Gelderland een schat aan mogelijkheden voor een leuk en educatief dagje uit met kinderen. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, educatieve musea of spannende attracties, er is voor elk gezin wel iets te vinden.

Tips voor een dagje weg met kinderen in Gelderland

Hier zijn enkele attracties voor kinderen in de provincie Gelderland, met informatie over wat er te doen is, de entreeprijzen en adressen:

  1. Burgers’ Zoo – Arnhem Burgers’ Zoo is een grote dierentuin met veel verschillende dieren, zoals leeuwen, giraffen, olifanten, apen en meer. Er zijn ook verschillende overdekte attracties zoals de Bush, de Desert en de Ocean. Er zijn regelmatig voedermomenten en activiteiten voor kinderen. Entreeprijzen variëren van € 24,50 tot € 30,50 per persoon, afhankelijk van de leeftijd en het type ticket. Adres: Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem.
  2. Het Nederlands Openluchtmuseum – Arnhem Het Nederlands Openluchtmuseum is een groot openluchtmuseum waar kinderen kunnen zien hoe het leven in Nederland er vroeger uitzag. Er zijn verschillende gebouwen en ambachten te zien, zoals oude boerderijen, molens, bakkerijen en meer. Er zijn ook activiteiten zoals poffertjes maken en paardrijden. Entreeprijzen variëren van € 17,50 tot € 21,00 per persoon, afhankelijk van de leeftijd en het type ticket. Adres: Schelmseweg 89, 6816 SJ Arnhem.
  3. Julianatoren – Apeldoorn Julianatoren is een pretpark voor kinderen met veel attracties, zoals achtbanen, draaimolens, waterattracties en meer. Er zijn ook verschillende shows en meet-and-greets met bekende televisiepersonages. Entreeprijzen variëren van € 22,50 tot € 27,50 per persoon, afhankelijk van de leeftijd en het type ticket. Adres: Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn.
  4. Kinderparadijs Malkenschoten – Apeldoorn Kinderparadijs Malkenschoten is een kinderboerderij met verschillende activiteiten zoals een speeltuin, een verkeerstuin, een kinderboerderij en meer. Er zijn ook regelmatig activiteiten zoals knutselen en speurtochten. Entreeprijzen variëren van € 4,00 tot € 8,50 per persoon, afhankelijk van de leeftijd en de activiteiten die u wilt doen. Adres: Dubbelbeek 4, 7333 NJ Apeldoorn.
  5. Nationaal Park De Hoge Veluwe – Otterlo Nationaal Park De Hoge Veluwe is een groot natuurgebied met veel verschillende dieren en planten. Er zijn ook verschillende activiteiten, zoals fietstochten, wandelingen, tentoonstellingen en meer. Entreeprijzen variëren van € 10,95 tot € 16,95 per persoon, afhankelijk van de leeftijd en het type ticket. Adres: Houtkampweg 9, 6731 AV Otterlo.
  6. Ford Vertier – Harderwijk. Ford Vertier is een 3D labyrint dat volledig in het teken staat van de Romeinse tijd. Het Fort heeft vier torens met daarbinnen een groot doolhof. Het doel van elk spel is om zo snel mogelijk alle torens te bereiken. Deze torens zijn alleen te bereiken via een bepaalde route door het doolhof, en dat klinkt makkelijker dan het is. De route gaat namelijk niet alleen over de grond, er moet ook geklommen worden naar de loopbruggen!
  7. Klimbos Veluwe – Apeldoorn Klimbos Veluwe is een klimpark in het bos met verschillende parcoursen en obstakels, zoals touwbruggen

Pretparken in Gelderland

De provincie Gelderland heeft het bekende pretpark Julianatoren. Maar andere aanraders in de provincie zijn het Land van Jan Klaassen en Amusementspark Tivoli.

julianatoren

Adres Julianatoren

Amersfoortseweg 35, Apeldoorn

www.julianatoren.nl

Julianatoren

Julianatoren, met de leuke figuren Jul en Julia, in Apeldoorn is een bijzonder kind vriendelijk park. Echt ieder gezinslid kan zich hier prima vermaken. Het park is al meer dan 100 jaar oud is, jammer genoeg is dat in een aantal attracties soms terug te zien. In de loop der jaren zijn er allerlei attracties en speeltoestellen bijgekomen en zijn er leuke shows in het theater en buiten op het park.

De entree van Julianatoren is € 26,50

Meer als dit