Er op uit met kinderen in de provincie Limburg

Een dagje weg met kinderen in de provincie Limburg kan heel divers zijn. Er zijn talloze attracties en bezienswaardigheden die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Hieronder volgen een aantal suggesties voor een leuk dagje weg met kinderen in Limburg.

Ga op avontuur in de grotten van Valkenburg Een bezoek aan de grotten van Valkenburg is een avontuur op zich. Deze grotten zijn een van de oudste en grootste ondergrondse gangenstelsels van Europa. Kinderen zullen het geweldig vinden om door de mysterieuze en kronkelende gangen te lopen en te ontdekken welke geheimen er verborgen liggen in deze grotten. Daarnaast zijn er ook diverse activiteiten te doen, zoals glow-in-the-dark minigolf en een speurtocht door de grotten.

Bezoek het pretpark Toverland. Toverland is een pretpark dat geschikt is voor het hele gezin. Er zijn attracties voor jonge kinderen, zoals de draaimolen en het sprookjesbos, maar ook voor de oudere kinderen zijn er genoeg uitdagende attracties te vinden, zoals de houten achtbaan en de wildwaterbaan. Daarnaast zijn er ook shows en entertainment voor het hele gezin.

dagje weg in Limburg

Ga terug in de tijd in het Openluchtmuseum Eynderhoof Het Openluchtmuseum Eynderhoof is een museum waar je terug in de tijd gaat naar het leven in de 19e eeuw. Kinderen kunnen hier leren hoe het leven er vroeger uitzag en kunnen zelfs meehelpen met diverse activiteiten, zoals het bakken van brood en het maken van kaarsen. Daarnaast zijn er diverse ambachtslieden die hun vakmanschap tonen en kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin.

Bezoek de dierentuin GaiaZOO GaiaZOO is een dierentuin waar je verschillende diersoorten kunt bewonderen. Het park heeft diverse gebieden, zoals de savanne, de regenwoud, de oceaan en het poolgebied. Kinderen kunnen hier leren over de verschillende dieren en hun leefomgeving. Daarnaast zijn er diverse speeltuinen en attracties te vinden in het park.

Ga op ontdekkingstocht in het BloteVoetenPark Het BloteVoetenPark is een park waar je op blote voeten door de natuur kunt lopen. Kinderen kunnen hier op ontdekkingstocht gaan en hun zintuigen gebruiken om de natuur te ervaren. Er zijn diverse routes te bewandelen, zoals een modderpad en een waterparcours. Daarnaast zijn er ook diverse activiteiten te doen, zoals een blotevoetenwandeling met een gids en een klimparcours.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor een leuk dagje weg met kinderen in de provincie Limburg. Of je nu van avontuur houdt, terug in de tijd wilt gaan, dieren wilt bewonderen of de natuur wilt ontdekken, er is voor ieder wat wils.

Toverland in Limburg

Adres Toverland

Toverlaan 2, 5975 MR in Sevenum

www.toverland.com

Toverland

In het Limburgse plaatsje Sevenum vinden we sinds 2001 het pretpark Toverland. Het grote pretpark is een echt themapark, dat verdeeld is in zes verschillende magische werelden, boordevol met attracties. De attracties zijn zowel buiten als binnen, Toverland is ook van de weinige pretparken die 365 dagen in het jaar geopend is. Toverland is super leuk, maar niet echt goedkoop. De entree ligt tussen de € 22,50 tot € 29,00.

Tips voor een dagje weg in Limburg

Hier zijn enkele attracties voor kinderen in de provincie Limburg, met informatie over wat er te doen is, de entreeprijzen en het adres:

  1. GaiaZOO – Dierenpark in Kerkrade GaiaZOO is een van de mooiste dierentuinen in Nederland. Er zijn meer dan 100 verschillende diersoorten te bewonderen, van leeuwen tot giraffen. Er is ook een grote speeltuin en een avonturenbos. Entreeprijs: vanaf € 22,50 per persoon. Adres: Dentgenbachweg 105, 6468 PG Kerkrade.
  2. Pretpark De Valkenier – Attractiepark in Valkenburg Dit pretpark heeft attracties voor kinderen van alle leeftijden, zoals een achtbaan, een reuzenrad en een spookhuis. Er is ook een grote speeltuin en een minigolfbaan. Entreeprijs: vanaf € 10,50 per persoon. Adres: Koningswinkelstraat 53, 6301 WH Valkenburg.
  3. Kasteelpark Born – Dierenpark in Born Dit dierenpark heeft verschillende diersoorten, waaronder apen, roofvogels en kangoeroes. Er is ook een grote speeltuin en een mini-boerderij. Entreeprijs: vanaf € 9,50 per persoon. Adres: Kasteelparkstraat 25, 6121 XK Born.
  4. Continium Discovery Center – Wetenschapsmuseum in Kerkrade Het Continium Discovery Center is een wetenschapsmuseum voor kinderen. Hier kunnen kinderen op een interactieve manier leren over wetenschap en technologie. Er zijn veel verschillende tentoonstellingen en activiteiten. Entreeprijs: vanaf € 13,50 per persoon. Adres: Museumplein 2, 6461 MA Kerkrade.
  5. Sprookjesbos – Attractiepark in Valkenburg Het Sprookjesbos is een attractiepark met verschillende sprookjesfiguren, zoals Sneeuwwitje en Roodkapje. Er zijn ook verschillende attracties, zoals een zweefmolen en een treintje. Entreeprijs: vanaf € 9,50 per persoon. Adres: Sibberweg 5, 6301 AB Valkenburg.
  6. FunDrielandenpunt Vaals – Beleef drie landen in 1 dag, verdwaal in het grootste labyrint van Nederland en vernaak je een dag vol met speurtochten en een grote speeltuin.
  7. Blotevoetenpark – Natuurbelevingspark in Brunssum In het Blotevoetenpark kunnen kinderen op blote voeten door de natuur lopen. Er zijn verschillende hindernissen en activiteiten, zoals touwslingeren en modderbaden. Entreeprijs: vanaf € 8,50 per persoon. Adres: Barefootparkweg 12, 6445 BS Brunssum.
  8. Miljoenenlijn – Historische treinrit in Simpelveld

Adres Klein Zwitserland

Verlengde Trappistenweg 35 5932 ND in Tegelen

www.skz.nl

Klein Zwitserland

Al meer dan 80 jaar bestaat Speelpark Klein Zwitserland in Limburg. Jong en oud hebben zich vermaakt in het attractiepark in Tegelen, dat dan ook een begrip is in Limburg. De gezonde mix van moderne en spannende speeltoestel maakt dat het park geschikt is voor jong en oud. In het kleuterland kunnen de kleine bezoekers los op de verschillende klimelementen, schommels en glijbanen. Voor de oudere kids is er een piratenland, kabelbaan, zwembad en kunnen ze er hutten bouwen.

Waar zitten de leukste pretparken in Nederland

Ben je op zoek naar leuke pretparken of attracties in Nederland. We hebben ze voor je op een rij gezet. Met speciale aanbiedingen en aanbevelingen, zodat je weet welk attractiepark eer geschikt is voor jou en je gezin. Maak je keuze uit de leukste attracties en geniet van een gezellig dagje weg met je gezin.

Dagje goedkoop naar een attractiepark

Ga een dagje goedkoop naar een attractiepark met korting. Beleef één van de vele leuke attractieparken en belevenissen in Nederland. Krijg korting op een leuk dagje weg en bespaar geld op je dagje uit. Goedkoopuitmetkinderen.nl. Volg ons ook op Facebook en mis geen enkele aanbieding.

Meer als dit