Er op uit met kinderen in Noord Holland

Er zijn veel leuke activiteiten die je kunt ondernemen met kinderen in de provincie Noord Holland. Of je nu in Amsterdam, Haarlem of Alkmaar bent, er is altijd wel iets te doen dat leuk is voor het hele gezin.

Een van de meest populaire activiteiten in Noord Holland is het bezoeken van een van de vele musea. In Amsterdam kun je bijvoorbeeld naar het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum of het NEMO Science Museum gaan. In Haarlem is het Frans Hals Museum een aanrader en in Alkmaar is het Stedelijk Museum een leuke optie. Veel van deze musea bieden speciale programma’s en activiteiten voor kinderen, zoals workshops, rondleidingen en speurtochten.

Een andere leuke activiteit voor kinderen in Noord Holland is het bezoeken van een dierentuin of een kinderboerderij. In Amsterdam kun je naar Artis gaan, waar je niet alleen dieren kunt zien, maar ook kunt leren over planten en bomen. In Alkmaar is er een kinderboerderij genaamd De Rekere, waar kinderen kunnen spelen met de dieren en pony’s kunnen rijden. In Haarlem is er de Zaanse Schans, waar kinderen kunnen zien hoe traditionele Nederlandse kaas wordt gemaakt en hoe molens werken.

Als je op zoek bent naar iets actievers, zijn er in Noord Holland tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Zo kun je gaan wandelen of fietsen in de duinen, bijvoorbeeld in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In Amsterdam kun je een fiets huren en langs de grachten rijden of een boottocht maken. Voor avontuurlijke kinderen is er de Amsterdamse Bosbaan, waar je kunt kanoën, klimmen en abseilen.

dagje weg in Noord Holland

In de zomermaanden zijn er veel evenementen en festivals die leuk zijn voor kinderen, zoals de Parade in Amsterdam en het Alkmaar Pride Festival. Er zijn ook veel markten en food festivals, waar kinderen kunnen genieten van lekker eten en nieuwe smaken kunnen ontdekken. In het voorjaar is er bijvoorbeeld de bloemencorso, waar kinderen kunnen zien hoe de beroemde Nederlandse tulpen worden gekweekt en verzorgd.

Tot slot zijn er veel indoor speeltuinen en trampolineparken in Noord Holland, die leuk zijn voor kinderen van alle leeftijden. In Amsterdam kun je naar TunFun, waar kinderen kunnen klimmen, glijden en springen in een gigantische speelhal. In Haarlem is er de Ballorig speeltuin, waar kinderen kunnen spelen in een overdekte speelhal. En in Alkmaar is er het Trampolinepark JumpSkillz, waar kinderen hun springvaardigheden kunnen oefenen.

Kortom, er zijn tal van leuke activiteiten die je kunt ondernemen met kinderen in Noord Holland. Of je nu op zoek bent naar iets educatiefs, actiefs of gewoon iets om te ontspannen, er is voor elk wat wils.

Adres Linnaeushof

Glipperweg 4C Heemstede

www.linnaeushof.nl

Linnaeushof

In Noord Holland vind je de grootste speeltuin in Europa. Linnaeushof is een enorme speeltuin met meer dan 350 speeltoestellen en attracties; je kinderen kunnen hun hart er dus ophalen! Deze speeltuin is geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Kom langs en geniet van de waterfietsen, speel gezellig minigolf met het hele gezin, of klim in het spectaculaire, 11 meter hoge Piratennest!

De entree ticket voor Linnaeshof kost je € 16,60 p.p.

Tips voor een dagje weg in Noord Holland

  1. Linnaeushof – Europa’s grootste speeltuin met meer dan 350 speeltoestellen, waaronder glijbanen, trampolines en klimrekken. De entreeprijs varieert van € 12,50 tot € 16,50, afhankelijk van de leeftijd. Het adres is Glipperweg 4c, 2104 AK Heemstede.
  2. Ecomare – een natuurmuseum en zeehondenopvang op Texel, met tentoonstellingen over het zeeleven en vogels van de Waddenzee. Kinderen kunnen hier ook zeehonden van dichtbij zien en leren over de verzorging ervan. De entreeprijs voor kinderen is € 10,50 en voor volwassenen € 14,50. Het adres is Ruijslaan 92, 1796 AZ De Koog.
  3. Sprookjeswonderland – een park in Enkhuizen met een sprookjesthema, inclusief een kasteel, speeltuin en miniatuurdorp. Er zijn ook dagelijkse voorstellingen met sprookjesfiguren. De entreeprijs is € 11,50 per persoon. Het adres is Kooizandweg 9, 1601 LK Enkhuizen.
  4. Science Center NEMO – een interactief museum in Amsterdam dat kinderen laat experimenteren en leren over wetenschap en technologie. Er zijn tentoonstellingen over onderwerpen zoals licht, elektriciteit en zwaartekracht. De entreeprijs is € 17,50 voor volwassenen en € 16,50 voor kinderen van 4-17 jaar. Het adres is Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam.
  5. Klimpark Streekbos – een avontuurlijk klimpark in Bovenkarspel, met verschillende parcoursen met uitdagingen zoals touwladders, ziplines en balanceertouwen. De entreeprijs varieert van € 11,50 tot € 21,50, afhankelijk van de leeftijd en het aantal parcoursen dat je wilt doen. Het adres is Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel.
  6. Speelderij De Batavier – Ben je op zoek naar een leuke authentieke buiten speeltuin met gave attracties? Dan is Speelderij De Batavier een top speeltuin, met attracties als de Lunaloop, Splash en kabelbaan! Daarnaast is er een grote speeltuin, een treintje, kan je varen op de bootjesvijver of een rondje maken in de draaimolen. De Batavier vind je tussen Alkmaar en Bergen in en is super geschikt voor een dagje uit met een gezin met jonge kinderen

Meer als dit