Moviepark Germany, waan je in de wereld van de film

Ben jij een filmkenner en gek op achtbanen? Dan is Movie Park Germany iets voor jou. Het park is verdeeld over 7 themagebieden en heeft voor ieder wat wils. Stap in spannende attracties, bekijk te gekke shows en ga op de foto met je favoriete tv-helden. 

Avonturen boordevol actie en nog spannender en explosiever dan welke blockbuster ook; dat is Movie Park Germany. Het pretpark bevindt zich vlak over de grens in Bottrop en is ideaal voor families. Het grootste film- en attractiepark van Duitsland van meer dan 45 hectare biedt bezoekers 7 unieke themagebieden met meer dan 40 attracties en wervelende shows.

PAW Patrol in Adventure Bay

In het themagebied ‘Adventure Bay’ kunnen kleine en grote fans van de tv-serie PAW Patrol hun 4-benige helden van dichtbij zien. In het grootste Nickland van Europa komt de succesvolle kinderserie tot leven in een hoop nieuwe attracties. Je vindt er stoere reddingsvoertuigen, interactieve ontwerpen en heel veel PAW Patrol-fotopunten en meet & greet-mogelijkheden. 

Voor de waaghalzen

Mag het van jou wel wat spannender? Ontdek dan de triple launch achtbaan ‘Star Trek™: Operation Enterprise’ of ga op het spoor van bovennatuurlijke levensvormen in de nieuwe waterattractie ‘Area 51 – Top Secret’. Voor de echte durfals onder ons: stort vanaf 60 meter hoogte naar beneden in de ‘High Fall’ en spring ook een keer in de indoor-achtbaan ‘Van Helsing’s Factory’ voor een bloedstollende vampierjacht door het donker.

Om je dag goed af te sluiten breng je een bezoek aan ‘Crazy Cops – The Action Stunt Show’. Hier kijk je naar nog meer stunts, spektakel, humor en explosies.

Wat kost Moviepark Germany

De prijzen van Moviepark Germany zijn heel verschillend, zo betaal je als volwassenen aan de kassa ruim € 56,90, terwijl je met een online ticket op datum maar € 29,90 hoef af te rekenen! Kids van 4 tot 11 betalen respectievelijk € 51,90 of online dus € 29,90. Of scoor kaarten met korting op Moviepark Germany via deze aanbieding website.

korting op moviepark germany

Wat is er te doen in Moviepark Germany

Hier zijn enkele van de attracties en activiteiten die je mogelijk kunt ervaren in Movie Park Germany:

 1. Achtbanen: Het park heeft diverse achtbanen, waaronder de iconische “Star Trek: Operation Enterprise”, een gelanceerde achtbaan, en de “Van Helsing’s Factory”, een indoor achtbaan.
 2. Shows: Movie Park Germany biedt verschillende shows en live-entertainment. Deze kunnen variëren van stuntshows tot interactieve theaterervaringen met bekende filmthema’s.
 3. Thema-gebieden: Het park is verdeeld in verschillende themagebieden die zijn gebaseerd op populaire films en tv-series. Je kunt gebieden zoals “Hollywood Street Set”, “Nickland” (met attracties gebaseerd op Nickelodeon-personages), en “Santa Monica Pier” verkennen.
 4. Kinderattracties: Voor gezinnen zijn er tal van kinderattracties en speelzones beschikbaar in het park.
 5. Eet- en drinkgelegenheden: Er zijn diverse restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan gerechten en snacks.
 6. Winkelen: In het park zijn verschillende winkels waar je souvenirs, merchandise en andere items kunt kopen die verband houden met de thema’s en attracties van het park.
 7. Speciale evenementen: Movie Park Germany organiseert regelmatig speciale evenementen, vooral tijdens vakantieperiodes zoals Halloween en kerst. Deze evenementen kunnen extra shows, decoraties en activiteiten omvatten.

Moviepark Germany heeft verschillende ‘werelden’ waar de attracties en shows zich in bevinden;

 1. Hollywood Street Set: Dit is het hart van het park en geeft je het gevoel alsof je door een typische Amerikaanse filmset loopt, met beroemde bezienswaardigheden zoals de Walk of Fame en de Chinese Theatre.
 2. Streets of New York: Dit gebied brengt de sfeer van New York City tot leven, compleet met karakteristieke gebouwen, straatscènes en voertuigen.
 3. Santa Monica Pier: Geïnspireerd door de echte pier in Californië, biedt dit gebied een mix van kustamusement, met attracties en een strandachtige sfeer.
 4. Nickland: Dit is het kindergebied van het park en is gebaseerd op populaire Nickelodeon-personages zoals SpongeBob SquarePants en Dora the Explorer.
 5. Adventure Lagoon: Een tropisch eilandachtig gebied met palmbomen, watervallen en een ontspannen sfeer, evenals attracties zoals waterglijbanen en een lazy river.
 6. The Old West: Reis terug in de tijd naar het Wilde Westen met dit themagebied dat cowboy- en westernelementen omvat.
 7. NICKLAND Plaza: Het centrale plein van Nickland, waar je verschillende attracties en ontmoetingen met Nickelodeon-personages kunt vinden.
 8. Federation Plaza: Het centrale plein van het Star Trek-gedeelte, met een futuristische uitstraling en het Star Trek-thema.
 9. Germany’s Nickland: Een Duitstalige versie van Nickland met Duitse nasynchronisatie van de Nickelodeon-personages.
 10. The Bermuda Triangle – Alien Encounter: Dit is een indoor attractie met het thema van de Bermuda Driehoek en buitenaardse ontmoetingen.
 11. Excalibur – Secrets of the Dark Forest: Gebaseerd op de legende van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel, neemt dit gebied je mee naar een mysterieus en betoverend woud.

Populaire attracties in Moviepark Germany

 1. Star Trek: Operation Enterprise: Een gelanceerde achtbaan gebaseerd op het Star Trek-thema, waarbij je aan boord gaat van het ruimteschip USS Enterprise.
 2. Van Helsing’s Factory: Een indoor achtbaan met een vampierjagersthema, geïnspireerd door de film “Van Helsing”.
 3. The Lost Temple: Een combinatie van een film en een bewegende rit waarbij je op een avontuurlijke expeditie gaat om een oude tempel te ontdekken.
 4. Crazy Surfer: Een draaiende en schommelende attractie die lijkt op een surfplank op hoge golven.
 5. MP Xpress: Een omgekeerde achtbaan waarbij je met je voeten los van de grond hangt.
 6. Avatar Air Glider: Een zweefmolen met het thema van de film “Avatar”, waarbij je door de lucht zweeft.
 7. Excalibur – Secrets of the Dark Forest: Een waterattractie waarbij je met een boot door het donkere woud vaart en interactieve elementen kunt activeren.
 8. Crazy Action Stunt Show: Een show vol stunts en actie, met auto’s, motoren en spectaculaire stunts.
 9. Dora’s Big River Adventure: Een rustigere attractie voor kinderen waarbij ze in kleine bootjes door het avontuurlijke water varen.
 10. Ice Age Adventure: Een boottocht door een donkere omgeving met ijsachtige decors en personages uit de “Ice Age”-films.
 11. Ghost Chasers: Een interactieve spookrit waarbij bezoekers geesten kunnen “vangen” met behulp van een lasergun.
 12. The High Fall: Een vrije val-toren waarbij je vanaf een hoogte naar beneden valt.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.