Tips voor een lach op een regenachtige dag

Regen tijdens je vakantie? Deze tips zijn binnen te doen.

Je kan alles tot in de puntjes plannen voor de grote vakantie van de kinderen, maar het weer niet. Dat blijft onvoorspelbaar en kan dus zomaar roet in je plannen strooien. Wat als je regelmatig regen hebt en je toch met de kinderen iets wilt gaan doen? Deze overdekte attracties en indoor speeltuinen kunnen dan misschien een leuk alternatief zijn.

Leuke dingen binnen

Speelfabriek Rotterdam

De Speelfabriek in Rotterdam is een speelwerkplaats voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een plek waar je zelf dingen kunt maken! En bijna al je uitvindingen mag je ook mee naar huis nemen. Een ticket koop je met korting voor € 8,95.

Jeugdvakantieland Ahoy

Op zoek naar een leuk uitje voor in de zomervakantie? Ga met de kids naar Jeugdvakantieland; het grootste speelparadijs van Nederland! Te bezoeken van 17 t/m 27 juli 2023 in Rotterdam Ahoy. Een ticket koop je met korting voor € 7,99.

MonkeyTown

Een bezoek aan Monkey Town is altijd een goed idee. Of je nu een dagje weg wilt met je kids of kleinkinderen, of je bent een actief uitje aan het organiseren: Monkey Town is het antwoord! En dat voor maar een entreeprijs van € 6,00.

Mergelrijk grotten

Veel te zien en te beleven voor jong en oud in de grot MergelRijk in Valkenburg. Bezoek het Grottenatelier, ga aan de slag in de Fossielengroeve en beleef een droge superdag in de grotten! Je koopt je entree ticket met korting voor maar € 12,50.

Omniversum

Laat je verrassen, ga aan de slag en ontdek hoe je zelf het verschil maakt bij Museon-Omniversum in Den Haag. Bezoek interactieve tentoonstellingen én bewonder een spectaculaire grootbeeldfilm. Met korting betaal je slechts € 11,95 voor je toegangskaartje.

Nog meer tips voor binnen en buiten spelen

 1. Ballorig
 2. Monkey Town
 3. KidzCity
 4. Avontura
 5. Tarzan & Jane
 6. Plopsa Indoor Coevorden
 7. Plopsa indoor Hasselt
 8. Speelbos Joure
 9. Cowboys en indianen
 10. De Holle Bolle Boom
 11. Avonturenpark de Bergen
 12. Raf & Otje
 13. Voltkids Adventure
 14. Kids Castle
 15. De Belhamel
 16. KidZcity
 17. Miniworld Rotterdam
 18. Sanjes Safari
 19. Ballorig Sneek
 20. Kidstop
 21. De Holle Bolle Boom
 22. Bubbel Jungle
 23. De Bengelbende
 24. Hof van Saksen
 25. KidzKriebel
 26. De Valkenier
 27. Het Arsenaal
 28. Indoor Speelparadijs Monkey Town Utrecht
 29. Piratenland
 30. Ballorig Wijhe
 31. Het Giga Konijnenhol
 32. Het Kleine Avontuur
 33. De Holle Bolle Boom Tuitjenhorn
 34. Happy Days Family Fun Center
 35. Atlantis The Palm
 36. Speelstad Rotterdam
 37. Krazy Kangaroo Indoor Park
 38. Kids Playground
 39. De Uithof
 40. Monkey Town Spijkenisse
 41. De Schatberg
 42. Mega Speelstad
 43. Speelpark Klein Zwitserland
 44. Kidsplaza
 45. Megapret Lievelde
 46. Kids Playground Haarlem
 47. The Wall
 48. Goudvis Indoor Speelparadijs
 49. KidZcity Amersfoort
 50. Binnenspeeltuin De Hooiberg
 51. Monkey Town Apeldoorn
 52. Speelboerderij De Vossenberg
 53. Zuidpool
 54. De Kinderwerkplaats
 55. De Eekhoorn Speeltuin
 56. Monkey Town Rijswijk
 57. Speelland de Warande
 58. KidzCity Borne
 59. Binnenspeeltuin Kabouterland
 60. Speelparadijs Pannenkoekhuis Voorst
 61. Monkey Town Purmerend
 62. Klimrijk Brabant
 63. Indoor Speeltuin Sportiom
 64. De Drentse Koe
 65. Ballorig Houten
 66. Speeltuin Fort Willem
 67. Kids Playzone
 68. Het Neusje van de Zalm
 69. De Rollygolf
 70. Monkey Town Zwolle
 71. Kids Castle
 72. Binnenspeeltuin Tippedoki
 73. Ballorig Nijverdal
 74. Speelpark Oud Valkeveen
 75. Fien en Teun Speelschuur
 76. Het Speelkasteel
 77. Indoor Speeltuin Harrewar
 78. De Spelerij
 79. Kinderparadijs Malkenschoten
 80. The Kids Republic
 81. Monkeytown Sliedrecht
 82. De Oliemeulen
 83. De Klimmuur Utrecht

Lekker spelen in de indoor speeltuinen

Indoor speeltuinen zijn een fantastische plek voor kinderen om te spelen en plezier te hebben, ongeacht het weer buiten. Ze zijn ook geweldig voor ouders die hun kinderen een leuke en veilige omgeving willen bieden om te spelen, terwijl ze zelf ook kunnen ontspannen en genieten van een kopje koffie of thee.

Een van de grootste voordelen van een indoor speeltuin is dat het een veilige omgeving biedt voor kinderen om te spelen. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken over het verkeer, ongelijke oppervlakken of andere gevaarlijke elementen die buiten kunnen worden gevonden. Indoor speeltuinen zijn vaak voorzien van zachte vloeren, veiligheidsmatten en schuimachtige oppervlakken, waardoor kinderen zich kunnen vermaken zonder risico op verwondingen.

Bovendien hebben indoor speeltuinen vaak een breed scala aan activiteiten voor kinderen, waaronder klimwanden, trampolines, glijbanen, ballenbakken en nog veel meer. Dit biedt kinderen de kans om te spelen, klimmen, rennen, springen en hun fysieke vaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben en hun energie kwijt kunnen.

Indoor speeltuinen zijn ook een geweldige plek om vrienden te maken en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen kunnen samen spelen en nieuwe vrienden maken terwijl ze hun eigen vaardigheden ontwikkelen. Het is een leuke manier om te leren samenwerken en communiceren, terwijl ze tegelijkertijd hun sociale vaardigheden verbeteren.

Daarnaast bieden indoor speeltuinen ook vaak faciliteiten voor ouders, zoals een café of een loungegedeelte. Hier kunnen ouders ontspannen en genieten van een drankje terwijl ze toezicht houden op hun kinderen. Sommige indoor speeltuinen bieden zelfs oppasservices, zodat ouders wat tijd voor zichzelf kunnen nemen terwijl hun kinderen veilig worden vermaakt.

Kortom, indoor speeltuinen zijn een fantastische plek voor kinderen om plezier te hebben en te spelen, terwijl ouders kunnen ontspannen en genieten van de veilige omgeving. Of het nu regent of schijnt, een indoor speeltuin is altijd een geweldige optie voor een dagje uit met het gezin.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.
No tags for this post.

Meer als dit