Dagje uit met kinderen in Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie in het noorden van Nederland, bekend om zijn uitgestrekte natuur, historische dorpen en megalithische monumenten. Hier zijn enkele ideeën voor een dagje weg in Drenthe.

Begin de dag met een bezoek aan het Drents Museum in Assen. Dit museum heeft een gevarieerde collectie, variërend van archeologische vondsten uit de prehistorie tot hedendaagse kunst. Een hoogtepunt is de tentoonstelling over de hunebedden, de prehistorische grafkamers die te vinden zijn in heel Drenthe.

Vervolg je dag met een bezoek aan het dorpje Orvelte, een goed bewaard gebleven 19e-eeuws dorpje met rietgedekte boerderijen en ambachtelijke werkplaatsen. Hier kun je een kijkje nemen in de lokale kaasmakerij, een traditionele bakkerij bezoeken of ambachtelijk gemaakte klompen kopen.

Na de lunch kun je de prachtige natuur van Drenthe verkennen. Een geweldige manier om dit te doen is door een fiets- of wandeltocht te maken door het Dwingelderveld, een uitgestrekt heidegebied met zandverstuivingen en vennen. Hier kun je talloze vogels en andere dieren spotten en genieten van de rust en stilte.

Als afsluiter van de dag kun je een bezoek brengen aan het TT Circuit Assen, een van de bekendste motorsportcircuits ter wereld. Hier kun je een kijkje nemen achter de schermen van het circuit, de geschiedenis van de MotoGP ontdekken en zelfs een rondje rijden op een van de racefietsen.

Dit zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden voor een dagje weg in Drenthe. Met zijn unieke mix van natuur, geschiedenis en cultuur, is deze provincie zeker een bezoekje waard.

Top 5 Tips voor een dagje weg in Drenthe

Hier zijn enkele attractie- en pretparken in de provincie Drenthe, met informatie over de entreeprijzen en activiteiten:

  1. Attractiepark Slagharen Entreeprijs: Vanaf €29,90 per persoon Beschrijving: Attractiepark Slagharen is een pretpark met een Wild West-thema. Er zijn attracties voor alle leeftijden, waaronder achtbanen, waterattracties en familieattracties. Daarnaast zijn er diverse shows en evenementen.
  2. Drouwenerzand Attractiepark Entreeprijs: €16,50 per persoon Beschrijving: Drouwenerzand Attractiepark is een pretpark met meer dan 50 attracties en speeltoestellen. De entreeprijs is inclusief eten en drinken, dus je kunt de hele dag onbeperkt genieten van friet, snacks, ijsjes en drankjes.
  3. Plopsa Indoor Coevorden Entreeprijs: Vanaf €19,99 per persoon Beschrijving: Plopsa Indoor Coevorden is een overdekt pretpark met verschillende attracties en speeltoestellen, allemaal gebaseerd op de populaire tv-figuren van Studio 100. Er zijn ook shows en evenementen met de bekende Plopsa-personages.
  4. Sprookjeshof Zuidlaren Entreeprijs: Vanaf €8,95 per persoon Beschrijving: Sprookjeshof Zuidlaren is een pretpark en speeltuin voor kinderen tot 10 jaar oud. Er zijn verschillende attracties, zoals een draaimolen, treintje en trampolines. Daarnaast is er een sprookjestuin en een binnenspeeltuin.
  5. Kabouhttps://www.goedkoopwegmetkinderen.nl/kabouterland-exloo/terland Exloo Entreeprijs: €9,95 per persoon Beschrijving: Kabouterland Exloo is een park met kabouters als thema. Er zijn verschillende activiteiten en attracties, zoals een kabouterbos, een speeltuin en een kinderboerderij. Daarnaast zijn er diverse shows en evenementen.

Let op: de genoemde entreeprijzen zijn gebaseerd op de informatie die beschikbaar was op het moment van schrijven en kunnen inmiddels veranderd zijn. Raadpleeg de websites van de parken voor actuele informatie over de entreeprijzen en openingstijden.

Pretparken in Drenthe

In de provincie Drenthe zijn geen grote pretparken, maar wel een aantal hele leuke attractieparken. Een aanbeveling is zeker Drouwenerzand. Daarnaast vind je in Drenthe natuurlijk het bekende Plopsa indoor in Coevorden. Heb je nog kleine kinderen, dan moet je daar zeker heen!

Attractieparken in Drenthe

attractiepark in Drenthe

Adres Drouwenerzand

Gasselterstraat 7, Drouwen

www.drouwenerzand.nl

Drouwenerzand

Drouwenerzand is een bijzonder leuk attractiepark en heeft ook nog eens all inclusive entree. Dat betekent dat je na binnenkomst niet alleen onbeperkt geniet van de attracties, maar ook van bijvoorbeeld broodjes, patat en softijs. Er zijn veel verschillende attracties en voor alle leeftijd kinderen geschikt.

Je betaald voor de entree € 15,50 p.p. All-inclusive!

Plopsa Indoor Coevorden

In Coevorden vind je Plopsa Indoor. Het speelpark van Studio 100 staat vol met attracties voor met name kleine kinderen. Van Kabouter Plop, Maya de Bij tot K3 en Piet Piraat? Stap in de K3-zweefmolen, raas over de Wickie-baan of beleef spannende avonturen op de Scheve Schuit van Piet Piraat!

Kaarten kosten € 12,99 tot € 23.50.

Meer als dit