Er op uit met kinderen in de provincie Groningen

Als je op zoek bent naar een leuke dagtrip met kinderen in de provincie Groningen, dan zijn er veel opties om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar avontuur in de buitenlucht, educatieve activiteiten of gewoon een dag vol plezier en spelletjes, Groningen heeft voor elk wat wils. Hieronder vind je een voorbeeldroute voor een geweldige dagje weg met kinderen in de provincie Groningen.

De dag begint in het centrum van Groningen, waar je een bezoek brengt aan het Groninger Museum. Dit museum heeft een geweldige collectie kunst, waaronder werken van beroemde kunstenaars zoals Van Gogh en Picasso. Maar het museum biedt ook interactieve tentoonstellingen die speciaal zijn ontworpen voor kinderen, zoals de ‘Wonderkamers’. Hier kunnen kinderen op ontdekking gaan in verschillende kamers, waar ze worden uitgedaagd om verschillende opdrachten uit te voeren en te experimenteren.

Na het museum is het tijd om naar buiten te gaan. Op een korte afstand van het museum ligt het Noorderplantsoen, een prachtig park waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en ontdekken. Het park heeft een grote speeltuin, klimrekken, zandbakken en meer. Er zijn ook verschillende sportvelden, picknicktafels en bankjes om te ontspannen.

dagje weg in Groningen

Vervolgens reis je naar het zuiden van de provincie, waar het DoeZoo Insektenwereld is gelegen in Leens. Het is een fascinerende bestemming voor kinderen die geïnteresseerd zijn in dieren en insecten. Het DoeZoo Insektenwereld biedt verschillende activiteiten, zoals interactieve rondleidingen en educatieve presentaties. Kinderen kunnen hier ook hun angst voor insecten overwinnen en zelfs een kakkerlak vasthouden.

Na de DoeZoo Insektenwereld is het tijd voor een lunchpauze. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden voor een smakelijke maaltijd in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld een stop maken bij de DoeZoo Plaza, waar heerlijke broodjes en snacks worden geserveerd.

Vervolg de dag door naar het Blotevoetenpad in Opende. Dit is een bijzonder pad van ruim 2 kilometer waar kinderen (en volwassenen) op blote voeten over verschillende ondergronden lopen, zoals modder, zand en gras. Het Blotevoetenpad biedt een unieke ervaring voor kinderen die het leuk vinden om buiten te zijn en nieuwe dingen te ontdekken.

Ten slotte sluit je de dag af bij het attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. Dit park biedt attracties voor jonge kinderen, zoals een speeltuin, draaimolen en een treintje. Er is ook een sprookjesbos met verschillende beroemde sprookjesfiguren, waaronder Sneeuwwitje en Assepoester.

Adres Dinopark Landgoed Tenaxx

 Borgesiusweg 1, 9698 XS Wedde

www.familieparken-tenaxx.nl

Dinopark Landgoed Tenaxx

Kom Dino’s kijken in Groningen! In Dinopark Landgoed Tenaxx kan iedere dinofan zijn of haar ahrt ophalen. Op het landgoed staan maar liefst 30 levensgrote dinosaurussen. Verder is er een survivalparcours, dwars door de natuur. Of ga 3D boogschieten, lekker spelen in de speeltuin of met een roeibootje over de vijver. Ook het miniatuurpark, met markante minihuizen en gebouwen uit de noordelijke provincies, is leuk om te bezichtigen.

De entree van Dinopark Landgoed Tenaxx is € 13,50.

Tips voor een dagje weg in Groningen

Hieronder vind je een lijst van attracties voor kinderen in de provincie Groningen, inclusief informatie over wat er te doen is, de entreeprijs en het adres:

  1. Nederlands Stripmuseum: Het Nederlands Stripmuseum is een interactief museum waar kinderen en volwassenen kunnen leren over de geschiedenis van strips en strips maken. Het museum heeft verschillende tentoonstellingen en workshops voor kinderen. Adres: Westerhaven 71, 9718 AC Groningen. Entreeprijs: €9,- voor volwassenen, €7,- voor kinderen van 8 tot 17 jaar, gratis voor kinderen tot 7 jaar.
  2. DoeZoo Leens: Bij DoeZoo in Leens kunnen kinderen en volwassenen interactief leren over dieren en de natuur. Er zijn verschillende activiteiten zoals het voeren van dieren, het maken van nestkastjes en het zoeken naar insecten. Adres: DoeZoo Leens, DoeZoo 2, 9965 TH Leens. Entreeprijs: €11,95 voor volwassenen, €9,95 voor kinderen van 3 tot 12 jaar, gratis voor kinderen tot 3 jaar.
  3. Sprookjeshof Zuidlaren: In Sprookjeshof Zuidlaren kunnen kinderen en volwassenen genieten van verschillende attracties zoals een speeltuin, een sprookjesbos en een kinderboerderij. Adres: Sprookjeshof, Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren. Entreeprijs: €7,50 voor kinderen van 2 tot 12 jaar, €5,- voor volwassenen, gratis voor kinderen tot 2 jaar.
  4. Fontana Resort Bad Nieuweschans: Fontana Resort Bad Nieuweschans heeft een uitgebreid aanbod aan zwembaden, sauna’s en andere wellnessfaciliteiten. Kinderen kunnen genieten van het kinderzwembad en de speeltuin. Adres: Fontana Resort Bad Nieuweschans, Weg naar de Bron 3-9, 9693 GA Bad Nieuweschans. Entreeprijs: afhankelijk van het arrangement, bekijk de website voor de actuele prijzen.
  5. Adventurepark Waddenfun: Bij Adventurepark Waddenfun kunnen kinderen en volwassenen verschillende activiteiten doen zoals klimmen, boogschieten en lasergamen. Adres: Adventurepark Waddenfun, Maarweg 1, 9964 PB Wehe-den Hoorn. Entreeprijs: €15,- voor kinderen vanaf 1,30 meter en volwassenen, €10,- voor kinderen onder de 1,30 meter.
  6. Nationaal Park Lauwersmeer: Nationaal Park Lauwersmeer biedt volop mogelijkheden voor kinderen om te wandelen, fietsen en spelen in de natuur. Er zijn verschillende routes en speelplekken speciaal voor kinderen. Adres: Parkeerplaats Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog. Entreeprijs: gratis.

Let op: de entreeprijzen en openingstijden van attracties kunnen veranderen. Controleer voor je bezoek altijd de actuele informatie op de website van de attractie.

Waar zitten de leukste pretparken in Nederland

Ben je op zoek naar leuke pretparken of attracties in Nederland. We hebben ze voor je op een rij gezet. Met speciale aanbiedingen en aanbevelingen, zodat je weet welk attractiepark eer geschikt is voor jou en je gezin. Maak je keuze uit de leukste attracties en geniet van een gezellig dagje weg met je gezin.

Dagje goedkoop naar een attractiepark

Ga een dagje goedkoop naar een attractiepark met korting. Beleef één van de vele leuke attractieparken en belevenissen in Nederland. Krijg korting op een leuk dagje weg en bespaar geld op je dagje uit. Goedkoopuitmetkinderen.nl. Volg ons ook op Facebook en mis geen enkele aanbieding.

Meer als dit