Goedkoop uitje met kinderen

Als je op zoek bent naar een leuk en goedkoop uitje met kinderen, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele suggesties om je op weg te helpen.

 1. Ga naar een speeltuin. Veel gemeenten hebben openbare speeltuinen die gratis toegankelijk zijn. Kinderen kunnen er spelen op de glijbanen, schommels en klimrekken, terwijl ouders kunnen ontspannen op een bankje of picknicktafel.
 2. Bezoek een park. De meeste steden hebben parken met wandelpaden, speeltuinen, vijvers en picknickplaatsen. Ga op een mooie dag picknicken of speel een potje frisbee.
 3. Bezoek een dierentuin. Veel dierentuinen bieden kortingen of gratis toegang voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. Kinderen kunnen de dieren bekijken en leren over verschillende soorten. Neem wel zelf eten en drinken mee om de kosten laag te houden.
 4. Maak een wandeling. Ga wandelen in de natuur en ontdek de omgeving. Zoek bijvoorbeeld naar een bos of natuurgebied in de buurt. Dit kan een leuk en educatief uitje zijn voor kinderen.
 5. Bezoek een museum. Veel musea bieden gratis toegang of kortingen voor kinderen. Dit kan een geweldige manier zijn om kinderen te introduceren in kunst, geschiedenis, wetenschap en technologie.
 6. Ga naar het strand. Als je dichtbij de kust woont, ga dan naar het strand. Kinderen kunnen spelen in het zand en zwemmen in de zee. Neem wel zonnebrandcrème en snacks mee.
 7. Bezoek een boerderij. Veel boerderijen zijn open voor bezoekers. Kinderen kunnen de dieren ontmoeten, rondleidingen krijgen en soms zelfs verse producten kopen.
 8. Ga naar een bibliotheek. Bibliotheken bieden vaak gratis activiteiten aan voor kinderen, zoals voorleessessies en knutselactiviteiten. Bovendien kunnen kinderen boeken lenen om thuis te lezen.
 9. Organiseer een picknick. Maak thuis sandwiches en neem fruit en drankjes mee. Ga naar een park of strand en geniet van een heerlijke picknick met het hele gezin.
 10. Ga naar een speelgoedwinkel. Veel speelgoedwinkels organiseren gratis knutselactiviteiten of spelletjesmiddagen voor kinderen. Dit kan een leuke en educatieve activiteit zijn voor kinderen, terwijl ouders even rustig kunnen rondkijken.

Met deze ideeën kan je kinderen vermaken zonder veel geld uit te geven. Onthoud wel dat de meeste kinderen de meest simpele uitjes ook erg leuk kunnen vinden.

Goedkope uitjes onder de 10 euro

goedkoop uitje met kinderen
Berkenhof Tropical Zoo goedkoop uitje met kinderen
Berkenhof Tropical Zoo
goedkoop uitje met kinderen

Gratis uitje, 8 Tips

 1. Ga naar een park – Er zijn veel parken waar kinderen kunnen spelen, rennen en ravotten. Het is meestal gratis en een geweldige manier om de kinderen te vermaken en wat tijd buiten door te brengen.
 2. Maak een picknick – Maak wat lekkere broodjes of snacks thuis en neem ze mee naar een park of strand. Dit is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen en wat lekkers te eten.
 3. Bezoek een bibliotheek – Bibliotheken bieden vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleessessies of knutselactiviteiten. Ook kun je er samen boeken uitzoeken om thuis te lezen.
 4. Ga naar een speeltuin – Veel speeltuinen zijn gratis en bieden allerlei speeltoestellen en activiteiten voor kinderen. Een leuke manier om ze te laten bewegen en spelen.
 5. Bezoek een gratis museum – Sommige musea hebben gratis toegang voor kinderen of bieden speciale kinderactiviteiten aan. Dit is een leuke manier om kinderen te laten kennismaken met kunst en geschiedenis.
 6. Maak een natuurwandeling – Ga op een natuurwandeling in de omgeving en laat kinderen kennismaken met de natuur. Het is een leuke manier om tijd door te brengen in de buitenlucht en te leren over de natuur.
 7. Organiseer een filmavond – Organiseer thuis een filmavond en kijk samen een leuke kinderfilm. Maak het extra gezellig met snacks en popcorn.
 8. Bezoek een boerderij – Veel boerderijen bieden rondleidingen en activiteiten voor kinderen. Dit is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met boerderijdieren en het plattelandsleven.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.

Meer als dit