Museum bezoeken in Nederland

Bezoek eens een museum en verrijk je kennis van cultuur en wetenschap, historie of kunst. Leuk om een keer te doen met je kinderen, want een museum hoeft echt niet saai te zijn! Zeker met tiener kinderen, die op school wel veel horen over dit alles, is het juist leuk om het ook eens te gaan zien! Dit zijn de bekendste musea in Nederland die je eigenlijk wel bezocht moet hebben;

Leuke musea met kinderen

Bijzonder museum; bezoek de Ark van Noach

Kom naar het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa; het Arkmuseum in Zeewolde! Ontdek 4 verdiepingen vol verhalen over de fascinerende geschiedenis van de Ark van Noach.

Het Ark Museum in Zeewolde is een unieke bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in de Bijbel en de geschiedenis van het Christendom. Het museum is gevestigd in een opvallend gebouw dat lijkt op een boot en staat op een prachtige locatie aan de oevers van het Nuldernauw.

ark museum

Dagje Amsterdam met een bezoek aan een museum

Van de top 10 museum aanbevelingen staan er een aantal in één stad; Amsterdam. Combineer je dagje Amsterdam of een weekendje hoofdstad met een bezoek aan bijvoorbeeld het Anne Frank huis, het Rijksmuseum, Stedelijk of van Gogh museum. Maak een mooie rondvaart over de Amsterdamse grachten of boek een escape tour in de hoofdstad. Alle leuke tips voor een dagje Amsterdam kan je op deze website vinden en boeken met korting!

Wereldmuseum

Het Wereldmuseum Rotterdam is een museum over culturen in het heden en het verleden. Sinds 4 september 2020 is met de opening van de tentoonstelling Remix Rotterdam en Kruispunt Rotterdam de vernieuwing compleet. Met de verbouwing van het Wereldmuseum en de nieuwe tentoonstellingsopzet heeft de stad zijn wereldse museum weer helemaal terug; een modern museum voor en door Rotterdam met zijn rijkdom aan culturen. In het nieuwe Wereldmuseum maak je kennis met een hedendaags museum waarin de eigen indrukwekkende Rotterdamse collectie centraal staat. Want het Wereldmuseum is een museum vóór en door Rotterdammers.
 
Een collectie die ruim 83.000 objecten telt; voorwerpen die vanaf de 19de eeuw door Rotterdammers bijeen zijn gebracht. Juist in deze superdiverse stad kan het museum met zijn wereldomvattende collectie een verbindende rol spelen. Het Wereldmuseum laat zien dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. Koop je entreeticket met korting <hier>

wereld museum

Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is een schatkamer en een toonzaal ineen. Met ruim 5,6 miljoen beelden in de collectie waken zij over het Nederlands fotografisch erfgoed en laten dit zien in de context van nu. Het Nederlands Fotomuseum is een nationaal museum – van ons allemaal voor ons allemaal.

Eregalerij van de Nederlandse Fotografie
Doorlopend te zien

Voor het eerst in de geschiedenis is er een Eregalerij samengesteld voor fotografie als hedendaags en actueel medium. In de Eregalerij vertellen 99 foto’s samen het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Het toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten. Iedere foto die onderdeel uitmaakt van de Eregalerij is van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.

Het Nederlands Fotomuseum presenteert de Eregalerij om iedereen te inspireren met beelden uit de boeiende ontwikkeling van 180 jaar fotografie. Beelden die je met andere ogen naar de wereld laten kijken met prachtige visuele verhalen die ertoe doen. Bewust is één beeld open gelaten en dat is de keuze van het publiek.  Koop je entreeticket met korting <hier>

Foto museum

Terug in de tijd in Archeon

Archeon is een historisch themapark gelegen in Alphen aan den Rijn, Nederland. Het park is opgericht in 1994 en heeft als doel bezoekers te laten ervaren hoe het leven er in verschillende tijdsperioden in Nederland uit zag. Het park heeft drie verschillende themagebieden die elk een andere periode in de Nederlandse geschiedenis representeren: de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen.

Maritiem Museum

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit de vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon. Langs de kade vind je onze nieuwe werkplaatsen. Hier kom je achter het geheim van maritieme ambachten en scheepsbouw. Bij museumcafé ‘Het Lage Licht’ geniet je van een lunch, een kopje koffie of borrel met uitzicht op de haven. En natuurlijk sluit je je dag af met vers geschept ijsje of een warme wafel bij Loeve. Koop je entreeticket met korting <hier>

Maritiem museum

Wat is er leuk aan een museum

Een museum verwerft, behoudt, onderzoekt, presenteert, documenteert en geeft bekendheid aan de materiële en immateriële getuigenissen van de mens en zijn omgeving, voor doeleinden van studie, educatie en genoegen. Maar het kan ook een hele leuke kant bieden! Genieten van de kunstwerken, je kennis opdoen over geschiedenis bijvoorbeeld of gewoon cultuur snuiven met je familie. Veel mensen die als kind een museum hebben bezocht met hun ouders praten later met trots over hun bezoek aan de grote musea. Ook al is soms het onderwerp niet zo aantrekkelijk, de gebouwen en het bezoek op zich zijn vaak al een beleving genoeg.

Kinderactiviteiten in het museum

Vaak doen musea hun best om het bezoek ook voor kinderen en jongeren interessant genoeg te houden. Er zijn vaak verschillende kinderactiviteiten zoals speurtochten of zelf complete attracties! Maar er is meer belang bij het meenemen van je kinderen naar een museum! Hoe eerder kinderen in aanraking komen met kunst, des te groter is de groep potentiële kunstliefhebbers in de toekomst. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Betekenis van cultuur in het dagelijks leven’ van Cultuur Ondernemen. In een reactie op dit onderzoek schrijft Piet Hagenaars (Cultuurnetwerk Nederland) op zijn weblog, dat wie op school of thuis aan kunst en cultuur doet, meer zelfvertrouwen krijgt en zijn sociale vaardigheden vergroot. Het stelt kinderen in staat zich te ontwikkelen tot mondige en weerbare mensen. Daarnaast leert het ze hun eigen cultuur, en daarmee ook hun identiteit te ontwikkelen, te waarderen én te relativeren. Voor speciale activiteiten voor kinderen is er de website museumkids online te vinden.

Dagje weg met korting

Ben je op zoek naar betaalbare dagjes weg? goedkoopwegmetkinderen.nl geeft je tips en korting op een dagje uit. Van museum tot dierentuin en van attractiepark tot gratis dagje weg!

De leukste pretparken in de aanbieding!

Pretpark aanbiedingen, korting codes voor een dagje uit, lage prijzen voor een entree kaartje voor de dierentuin! Alles bij elkaar op één website! goedkoop uit gaan is niet moeilijk. Je moet alleen wel weten waar de korting te halen is. Lees onze blogs met tips en tricks voor een goedkoop dagje weg met je gezin. Van goedkoop pretpark tot gratis dagje weg. goedkoopwegmetkinderen.nl

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

  1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
  2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
  3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
  4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

  1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
  2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
  3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

  1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
  2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
  3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.
No tags for this post.

Meer als dit