Almere jungle

Met je kinderen naar de jungle!

Sta oog in oog met 2 meter grote kaaimannen en bekijk alle bijzondere botanische bloemen en planten. Almere Jungle is een unieke combinatie van een zorginstelling, dierenopvang en botanische tuin in één. Koop nu je entreekaartje met korting, inclusief een hapje en een drankje!

Almere Jungle is een unieke combinatie van zorg, botanische tuin, dierenopvang en dierenpark in één. Ga op avontuur en ontdek van dichtbij hoe veelzijdig het dieren- en plantenrijk is. Dit doe je door aan de hand van een ontdekkingstocht de wereld rond te gaan. 70% is overdekt dus zowel binnen als buiten zul je van alles tegen komen, van de kleurrijke vogels in Oceanië tot de stekelige stekelvarkens in Afrika. Tijdens je ontdekkingstocht leer je ook nog eens allerlei leuke weetjes over onze dieren en planten.

Tijdens je expeditie kom je de tempel van Kayaan tegen. Waar je een spannende show kan zien of misschien is de tempel wel wakker en kan je heerlijk met hem kletsen. Uit deze verlaten tempel zijn jaren geleden hele bijzondere munten verdwenen. Lukt het jou samen met Avonturier Tori om de munten terug te brengen? Dagelijks zijn er voederpraatjes die je kunt bijwonen!

Korting op Almere Jungle

Almere jungle korting

Over Almere jungle

Almere Jungle is een prachtige dierentuin gelegen in Almere. Het is een uniek park waar kinderen van alle leeftijden kunnen genieten van de natuur en haar prachtige dieren. Hieronder vind je enkele redenen waarom Almere Jungle zo leuk is voor kinderen.

 1. Educatief

Almere Jungle is niet zomaar een dierentuin. Het is een educatief park waar kinderen veel kunnen leren over de natuur en haar bewoners. Er zijn diverse activiteiten en tentoonstellingen die kinderen helpen om meer te weten te komen over verschillende diersoorten en hun habitats. Er zijn bijvoorbeeld educatieve programma’s waarbij kinderen kunnen leren over de verschillende soorten apen die er zijn en hoe ze leven.

 1. Interactief

Almere Jungle is niet alleen educatief, maar ook erg interactief. Kinderen kunnen de dieren van dichtbij bekijken en zelfs aanraken. Er zijn bijvoorbeeld speciale verblijven waar kinderen de dieren kunnen voeren, zoals de vogels en de krokodillen. Ook kunnen kinderen deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals speurtochten en workshops.

 1. Diversiteit aan dieren

Almere Jungle heeft een grote verscheidenheid aan dieren die kinderen kunnen bewonderen. Van papegaaien tot slangen, van krokodillen tot maki’s, er is voor ieder wat wils. Kinderen kunnen de dieren van dichtbij bekijken en er alles over leren.

 1. Natuurlijke omgeving

In tegenstelling tot traditionele dierentuinen, heeft Almere Jungle haar dieren ondergebracht in een zo natuurlijk mogelijke omgeving. De verblijven zijn ruim en zorgen ervoor dat de dieren zich thuis voelen. Dit geeft kinderen de kans om te leren over de natuurlijke habitats van de dieren en hoe ze zich aanpassen aan hun omgeving.

 1. Avontuurlijk

Almere Jungle is niet zomaar een dierentuin, het is ook een avontuurlijke locatie. Kinderen kunnen een echte jungle ontdekken en avontuurlijke paden bewandelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld via een touwbrug over het water lopen of door een tunnel kruipen om de dieren van dichtbij te bekijken.

Al met al is Almere Jungle een geweldige locatie voor kinderen. Het is een educatieve en interactieve omgeving waar kinderen kunnen leren over de natuur en haar bewoners. De diversiteit aan dieren en de natuurlijke omgeving maken het een unieke locatie die kinderen niet snel zullen vergeten.

Almere jungle

Wat kost Almere jungle

De entreekosten voor Almere Jungle variëren per leeftijdsgroep en zijn als volgt:

 • Kinderen tot en met 2 jaar: gratis
 • Kinderen van 3 tot en met 9 jaar: €9,50
 • Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar: €11,50
 • 65-plussers: €9,50

Er zijn ook mogelijkheden om abonnementen en groepskortingen te krijgen. Het is raadzaam om de website van Almere Jungle te raadplegen voor de meest actuele informatie over de entreekosten en eventuele kortingen.

Adres Almere jungle

Almere Jungle bevindt zich op de Kemphaanstraat 1 in Almere (Flevoland). Het is gemakkelijk te vinden en goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Toegankelijkheid: De dierentuin is goed toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelen en scootmobielen. Er zijn voldoende paden en de verblijven zijn zo ontworpen dat iedereen de dieren goed kan zien, ongeacht de lengte of mobiliteit.

Openingstijden: Almere Jungle is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het park is het hele jaar door geopend, behalve op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag. Voor de meest recente informatie over de openingstijden en eventuele wijzigingen, is het raadzaam om de website van Almere Jungle te raadplegen.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.

Meer als dit