Het Amsterdam light Festival

Bezoek van 30 november 2023 tot 21 januari 2024 het Amsterdam Light Festival en laat je betoveren door de 24 lichtkunstwerken in de binnenstad van Amsterdam! Bezoek de stad, boek een rondvaart en geniet van de prachtige lichtjes op een heerlijke winteravond. Komende winter verlichten 24 unieke lichtkunstwerken de iconische grachten van Amsterdam. Samen vertellen ze het verhaal van: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

Rondvaarten Amsterdams Light Festival

De mooiste manier om de kunstwerken te bewonderen is natuurlijk tijdens een rondvaart over de grachten van Amsterdam! Boek <hier> je entreebewijs voor een betoverende rondvaart.

Amsterdams Light Festival

Wat is het Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is een jaarlijks evenement in Amsterdam, Nederland, dat plaatsvindt tijdens de donkere wintermaanden, meestal van eind november tot en met begin januari. Tijdens dit festival worden de grachten en straten van Amsterdam verlicht door diverse kunstwerken en installaties gemaakt van licht.

Het festival begon in 2012 en heeft sindsdien internationale aandacht getrokken. Kunstenaars van over de hele wereld worden uitgenodigd om lichtkunstwerken te creëren die passen bij het thema van elk jaar. Deze kunstwerken worden langs de grachten van Amsterdam geplaatst, wat zorgt voor een betoverende en unieke ervaring voor zowel de bewoners als de vele bezoekers van de stad.

Het Amsterdam Light Festival combineert kunst, cultuur en licht en heeft als doel om de stad op te fleuren tijdens de donkere wintermaanden en tegelijkertijd de creativiteit van kunstenaars te vieren. Het festival biedt vaak zowel wandel- als vaarroutes langs de kunstwerken, zodat mensen de lichtinstallaties vanuit verschillende perspectieven kunnen bewonderen. Het is een populaire attractie geworden en trekt jaarlijks duizenden bezoekers die willen genieten van de prachtige lichtkunst in de historische binnenstad van Amsterdam.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

  1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
  2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
  3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
  4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

  1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
  2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
  3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

  1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
  2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
  3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.
No tags for this post.

Meer als dit