Pretpark Toverland, ontdek zes magische werelden

Toverland is een pretpark gelegen in het Limburgse Sevenum, Nederland. Het park is geopend in 2001 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een populaire bestemming voor families en thrillseekers.

Ontdek de 6 magische werelden in Toverland

Het park is verdeeld in verschillende themagebieden, elk met een eigen sfeer en attracties. Zo is er het magische Avalon, waar de legende van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel tot leven komt. Hier vind je onder andere de spectaculaire wing coaster Fēnix, die met een snelheid van 95 kilometer per uur door de lucht scheert. Ook de waterattractie Merlin’s Quest, waarbij je in een bootje langs de betoverende wereld van Merlijn de tovenaar vaart, is hier te vinden.

Daarnaast is er het avontuurlijke Land van Toos, waar kinderen zich kunnen uitleven op attracties als de Dwervelwind, de achtbaan Booster Bike en de swingende bootjes van Djengu River. In het westerngebied Port Laguna waan je jezelf in een Amerikaanse cowboyfilm, met attracties als de draaiende paardenmolen Paarden van Ithaka en de interactieve darkride Expedition Zork. En in het overdekte themagebied Magische Vallei, waar het altijd lente lijkt te zijn, vind je onder andere de hangende achtbaan Dwervelwind en de betoverende madhouse Villa Fiasko.

Naast de attracties biedt Toverland ook verschillende shows en entertainment aan, zoals de spectaculaire stuntshow Katara – Fountain of Magic, waarbij de acrobaten door de lucht vliegen en vuurwerk de lucht in schiet.

toverland met korting

Toverland blijft groeien

Het park heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in uitbreiding en vernieuwing, waardoor er steeds meer te beleven valt. Zo opende in 2020 het nieuwe themagebied Port Laguna en het aangrenzende Avalon Hotel, waar je kunt overnachten in een themakamer met uitzicht op de wing coaster Fēnix.

Toverland is een pretpark dat geschikt is voor jong en oud. Met de verschillende themagebieden en attracties is er voor ieder wat wils. Het park is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. Ook is er een bushalte vlakbij het park. Voor een dagje uit vol avontuur en magie is Toverland zeker een aanrader!

Entree prijzen Toverland

De entree prijs voor Toverland is afhankelijk van het seizoen en de leeftijd van de bezoeker. Voor volwassenen en kinderen vanaf 120 cm zijn de prijzen voor 2023 als volgt:

 • Regulier tarief: €38,50
 • Midweektarief (maandag t/m vrijdag, m.u.v. vakanties): €29,50
 • Kindertarief (90-119 cm): €14,50
 • Seniorentarief (vanaf 55 jaar): €31,00

Voor kinderen tot 90 cm is de toegang gratis. Er zijn ook diverse arrangementen en kortingen beschikbaar, zoals groepskorting en korting voor mensen met een beperking.

Adres Toverland

Het adres van Toverland is: Toverlaan 2, 5975 MR Sevenum, Zeeland. Het park is goed bereikbaar met de auto via de A67 (afslag 38) en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Ook is er een bushalte vlakbij het park, genaamd Toverland, waar diverse buslijnen stoppen.

Openingstijden Toverland

De openingstijden van Toverland variëren per seizoen en dag. Over het algemeen is het park geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur of 18:00 uur, maar tijdens vakantieperiodes kunnen de openingstijden worden verlengd. Het is daarom verstandig om vooraf de website van Toverland te raadplegen voor de actuele openingstijden.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.