Waar ga jij griezelen met Halloween

Alle pretparken met Halloween dagen

Het Halloween feest heeft duidelijk zijn intrek genomen in onze pretparken. Nadat Six Flags Holland, het huidige Walibi, er succes mee had, bleven andere parken niet achter. Dit jaar is de rij met Halloweenpretparken zelfs weer uitgebreid met attractiepark Slagharen. Met Scary Prairie en Western nightmares wil ook Slagharen een graantje meepikken in de Halloween hype.

Alle Halloween pretparken

Maar er zijn er ondertussen nog veel meer. Waar ga jij griezelen dit jaar met Halloween? Deze parken bieden Halloween dagen aan. Er zitten ook jonge kinderen vriendelijke evenementen bij! Deze parken hebben we voor je gevonden;

Walibi was eerste pretpark met Halloween

Ooit toen Walibi Holland nog Six Flags Holland als naam had, was het het eerste Nederlandse pretpark die aan Halloween deed. Toen nog met een handjevol acteurs en een paar spookhuizen die bij de entree tot het park inbegrepen zaten. Toen was het een uitermate ‘hard’ en eng Halloweenfeest, maar tegenwoordig doen veel andere parken er niet meer voor onder. De Halloween Fright Nights zijn tegenwoordig een waar begrip en mascotte Eddie de Clown is een BN’er geworden. Tegenwoordig zijn er voor de kleinere bezoekers de Spooky Days en is er dit jaar Eddie’s foute party bijgekomen.

Halloween in Walibi
Halloween Eddie's foute party
Spooky Days Halloween voor jonge kinderen

Halloween in De Waarbeek – Lost in the park

Bij De Waarbeek vieren jij zelf en de kinderen een all-inclusive vrolijk Halloweenfeest. Het pretpark is een begrip in Twente en heeft een prettige sfeer. Tijdens de drie Halloween-dagen lopen er sprookjesfiguren rond (de kindvriendelijke versies), is er de kans om een kind te laten schminken en zijn er activiteiten als het uithollen van pompoenen, griezelbingo, marshmallows roosteren.

Halloween in de Waarbeek
Halloween in Bobbejaanland

Onheilspellend Halloween in Bobbejaanland

Het is weer zover: de meest angstaanjagende weken van het jaar zijn aangebroken! Zowat het hele jaar door voorzien we je bij Bobbejaanland van geweldige adrenalinestoten, maar tijdens Halloween maak je je maar beter op voor een nooit geziene kick. In dit pretpark breekt het angstzweet je uit in onze 5 waanzinnige spookhuizen, 3 unieke scarezones en 2 sensationele shows. Benieuwd welke attracties jouw knieën zullen doen knikken? Boek dan snel je entree ticket!

Halloween voor jonge kinderen in Julianatoren

Het pretpark in Apeldoorn is volgens eigen zeggen ”versierd en er zijn te gekke griezelige dingen te beleven”. Kortom, echt Halloween geschikt voor kinderen zonder te enge wezens. Eigenlijk zijn alle activiteiten gericht op het griezelen op een leuke en laagdrempelige manier. Zo zijn er shows in Halloween-thema met de mascottes van het pretpark voor gezinnen en kinderen, kunnen kinderen op de Griezelcatwalk hun angstaanjagende outfit tonen en is er een Griezelbos waar ook jonge kinderen naartoe kunnen.

Halloween in Slagharen

Van 7 tot en met 29 oktober kunnen families overdag griezelen en genieten tijdens Scary Prairie: hét Wild West Halloween-avontuur voor alle leeftijden. Op 8 avonden in oktober blijft het park tot 22:00 uur open voor bezoekers met stalen zenuwen. Tijdens Western Nightmares worden de duistere randjes van het Wilde Westen opgezocht

Haloween in Slagharen
Haloween in Slagharen

DippieBoe Halloween in DippieDoe

Misschien wel de leukste naam van alle Halloween-events is DippieBoe in het Brabantse pretpark DippieDoe. Als je een Halloweenfeest voor echt de allerkleinsten zoekt, zit je in dit overzichtelijke park goed. Het pretpark is sowieso al erg geschikt voor de jongste bezoeker en bovendien ook prima te doen met een kleinere beurs, maar ook tijdens DippieBoe vermaken kinderen vanaf twee jaar zich prima (leeftijd gebaseerd op informatie door het park verstrekt). Tijdens DippieBoe is Attractiepark DippieDoe volledig omgetoverd tot een griezelig Halloweenparadijs voor de allerkleinsten met allerlei leuke activiteiten. Het evenement is in de laatste week van oktober en het park is dan open tot 21:00 uur.

Halloween in Drouwenerzand

Landelijk is Drouwenerzand misschien een iets minder bekende bestemming, maar ook dit park met een all-inclusive concept (dus toegang incl. eten en drinken) doet mee aan Halloween. Op 8, 15, 19, 22 en 29 oktober kun je er gezellig griezelen voor jong en oud(er). Het park opent om 13:00 uur en sluit om 21:00 uur. Het pretpark heeft een mix van spookhuizen/haunted houses voor jongere kinderen en voor kinderen die al wat meer durven te doen. Bij een iets minder eng spookhuis krijgen kinderen zelfs een beloning als ze het einde halen. Verder zijn er activiteiten als schminken en pompoenen uithollen. Op Creepy Carnival kunnen kinderen Halloween-spelletjes spelen en bovendien komen er op dat stuk geen griezels, uitgezonderd de enkele minuten durende Griezelparade aan het begin van de avond. Kaarten en info vind je op hun website.

https://www.drouwenerzand.nl/tradetracker/?tt=20374_12_424139_halloweenblog&r=

Halloween in Toverland

Ook in het zuiden weet men wat griezelen is. Dus verzamel al je moed maar bij elkaar. 😇 Dat zul je nodig hebben wanneer je binnenstapt in het mijnbouwmuseum. Maar al snel blijkt dat je hier niet komt voor de rijke tentoonstelling…! 😈 De gitzwarte mijngangen zijn gesloten voor onderzoek en van de markante mijndirecteur ontbreekt ieder spoor.. .. of toch niet. Knock, knock! ⛏

👉 Beleef de gloednieuwe, indrukwekkende totaalbeleving: Now You’re Mine tijdens de Halloween Nights. Hopelijk kun je je bezoek aan Mijnbouwmuseum Sevenum nog navertellen. 😱

👻 Check alles over de Halloween Nights en Now You’re Mine: toverland.com/halloweennights

Halloween in Avonturenpark Hellendoorn

Het Overijsselse pretpark slaat groots in met ruim 2.000 stuks in het pretpark voor een instant Halloween-sfeer. Als je overdag een echt vrolijke Halloween-activiteit zoekt die zich door de jaren heen heeft bewezen als uitermate geschikt voor kleinere kinderen, dan is dit de match voor jouw kleine griezen-fanaat. Het heksenthema is overal te zien, er zijn vrolijke shows, een feestelijke afsluiting met vuurwerk en ook kindvriendelijke ‘spookhuizen’. Dit is allemaal inbegrepen bij de reguliere entree. 

Halloween in Drievliet

Familiepark Drievliet in Den Haag stapt ook op de figuurlijke Halloween-trein, want ook hier kun je griezelen met de kinderen. Het thema is ‘vrolijke heksen en spoken’. Er is in het pretpark een Halloweenmarkt waar kinderen onder andere een pompoen kunnen uithollen en allerlei griezelige items kunnen kopen. Ook is er een heus Spookmuseum, waarin aan het einde van de dag de bewoners tot leven komen (voornamelijk voor de oudere kinderen). Er is tijdens de thema dagen dagelijks om 14:00 een speciale show in het theater van het pretpark,. Tijdens de herfstvakantie in Den Haag is Drievliet dagelijks geopend, daarna alleen op specifieke (weekend)dagen. Er zijn geen extra kosten voor shows en spookhuizen; alles zit inbegrepen bij een regulier ticket.

Halloween in Monde Verde

Na een succesvolle jubileum editie is dit jaar de 6e editie van Halloween The Little Villains! Er zijn weer leuke en spannende zones en natuurlijk is er weer een kids costume-wedstrijd en kindergrime!

Wat is er deze editie allemaal te beleven?

De Vampierenjungle – De “Addams Family” tunnel – De insectenheksen en -trollen – De Pompoenkoning – Spooky Bones Garden – Fire and Ice (met o.a. Vuur en Led acts) – Kindergrime

Buiten de zones zijn er uiteraard ook attracties en lekkernijen, en kun je leuke creepies ontmoeten! Om 18:30u opent Familiepark Mondo Verde zijn deuren voor een leuke en spannende wandeling door het park! Op verschillende plaatsen in het park zullen er griezels en leuke Halloween activiteiten aanwezig zijn. De attracties van het park zijn ook geopend! Bestel nu snel je ticket via deze link:

Wat is Halloween?

Het is een populaire feestdag die wordt gevierd op de avond van 31 oktober in verschillende delen van de wereld, voornamelijk in de Verenigde Staten, Canada en sommige delen van het Verenigd Koninkrijk, Ierland en andere westerse landen. Het heeft zowel oude als moderne oorsprong en wordt gekenmerkt door verschillende gebruiken, tradities en activiteiten.

Enkele belangrijke aspecten zijn:

 1. Kostuums: Mensen verkleden zich vaak in kostuums, variërend van enge en enge personages zoals spoken, heksen, vampiers en zombies tot meer luchtige en creatieve outfits. Kostuumfeesten en wedstrijden zijn gebruikelijk.
 2. Trick-or-Treating: Kinderen gaan langs de deuren in hun buurt, meestal vergezeld van volwassenen, om snoep en lekkernijen te verzamelen. Ze zeggen vaak “trick or treat” bij elk huis. Huiseigenaren versieren meestal hun huizen en tuinen met Halloween-thema decoraties.
 3. Jack-o’-Lanterns: Het uitsnijden van pompoenen tot Jack-o’-lanterns is een populaire Halloween-traditie. Mensen halen de pompoenen leeg, snijden gezichten of ontwerpen erin en plaatsen kaarsen of LED-lampjes binnenin om enge of grillige lantaarns te creëren.
 4. Spookhuizen en attracties: Veel gemeenschappen richten spookhuizen of andere griezelige attracties op die mensen kunnen bezoeken tijdens het enge seizoen. Deze plaatsen zijn ontworpen om eng te zijn en een sensatie te bieden voor bezoekers.
 5. Halloween-feesten: Volwassenen vieren het feest vaak met feesten met thema met kostuums, decoraties en speciale lekkernijen.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.