Pretparken seizoen gaat weer van start

Het pretparkseizoen in Nederland begint meestal in het voorjaar, tussen eind maart en begin april, en loopt door tot het najaar, meestal tot eind oktober of begin november. De precieze start- en einddatum van het seizoen kunnen echter per pretpark verschillen. Sommige pretparken openen bijvoorbeeld eerder in het jaar of zijn het hele jaar door geopend, terwijl andere parken een korter seizoen hebben en alleen geopend zijn tijdens de zomermaanden.

De meeste pretparken in Nederland zijn in de winter gesloten, maar er zijn enkele uitzonderingen. Hier zijn enkele pretparken in Nederland die in de winter gesloten zijn:

 1. Efteling – gesloten van begin november tot en met eind januari. *
 2. Walibi Holland – gesloten van eind oktober tot en met eind maart.
 3. Duinrell – gesloten van begin november tot en met eind maart.
 4. Toverland – gesloten van begin november tot en met eind maart.
 5. Slagharen – gesloten van begin november tot en met eind maart.
 6. Avonturenpark Hellendoorn – gesloten van begin november tot en met eind maart.
 7. Julianatoren – gesloten van begin november tot en met eind maart.
 8. Drievliet – gesloten van begin november tot en met eind maart.
 9. Plopsa Indoor Coevorden – gesloten van begin november tot en met eind maart.
 10. Attractiepark Rotterdam – gesloten van begin november tot en met eind maart.
 • muv de Winter Efteling

Let op: deze informatie kan veranderen, dus het is altijd het beste om de website van het pretpark te raadplegen voor de meest actuele informatie over openingstijden.

Welke pretparken zijn het hele jaar open

In Nederland zijn er slechts een paar pretparken die het hele jaar door geopend zijn. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Madurodam in Den Haag
 2. Dierenpark Amersfoort in Amersfoort
 3. Sea Life in Scheveningen
 4. Indoor Skydive Roosendaal in Roosendaal
 5. De Uithof in Den Haag (niet alleen een pretpark, maar biedt ook diverse indoor activiteiten zoals een klimhal, kartbaan, schaatsbaan en meer)
pretparken

Let op: Het is altijd verstandig om voorafgaand aan je bezoek de officiële website van het pretpark te raadplegen om de openingstijden en -dagen te controleren. Het kan namelijk voorkomen dat sommige attracties of delen van het park gesloten zijn tijdens bepaalde periodes van het jaar, bijvoorbeeld voor onderhoud of renovatie.

Dagje pretpark, altijd leuk!

Er zijn verschillende redenen waarom een bezoek aan een pretpark leuk kan zijn. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Spanning en sensatie: Pretparken bieden vaak spannende en avontuurlijke attracties, zoals achtbanen, wildwaterbanen, en andere adrenaline verhogende rides.
 2. Gezelligheid met vrienden en familie: Het bezoeken van een pretpark met vrienden of familie kan een leuke en gezellige ervaring zijn. Het delen van de ervaringen en emoties van de attracties kan zorgen voor mooie herinneringen.
 3. Vermaak voor alle leeftijden: Pretparken hebben vaak attracties voor alle leeftijden, van rustige carrousels tot wildere ritten en shows.
 4. Afleiding en ontspanning: Een dag in een pretpark kan je volledig afleiden van dagelijkse zorgen en verantwoordelijkheden. Een pretparkbezoek kan dus ook gezien worden als een manier van ontspannen.
 5. Thema en sfeer: Pretparken hebben vaak een eigen thema en sfeer, zoals een sprookjesbos of een fantasiewereld. Dit kan bijdragen aan de totaalervaring en zorgen voor een gevoel van escapisme.

Kortom, een bezoek aan een pretpark biedt vaak een combinatie van spanning, gezelligheid, vermaak en ontspanning, waardoor het een leuke activiteit kan zijn voor een dagje uit met vrienden of familie.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.

Meer als dit