Schollebos

Het Schollebos, gratis weg in de regio Rotterdam

Op zoek naar een gratis dagje weg in de regio Rotterdam? Ga eens op bezoek in het Schollebos in Capelle aan de IJssel! Hier vind je een grote speeltuin, skatebaan, fietscros baan en een prachtige spettertuin, de Watervallie. En natuurlijk kan je in het Schollebos heerlijk wandelen of fietsen.

Schollebos, speelterrein voor de kinderen

Het Schollebos heeft verschillende wandel en fietspaden, die goed van elkaar zijn gescheiden. Zo kan je veilig en rustig wandelen in het bos en de vele verschillende bomen, planten, paddenstoelen en dieren ontdekken. Maar het stadsdeelpark is vooral een waar speelparadijs voor kinderen. Er zijn verschillende plekken waar kinderen van alle leeftijden zich heerlijk uit kunnen leven!


Ravottia
Ben jij een echte avonturier? Kom dan eens buiten spelen bij Speelbos Ravottia in het Schollebos. Ga lekker klauteren in een van de klimtorens, steek het water over met een pontje en speel met zand en water in een echt avonturenspeelbos. In het speelbos is ook aan de dieren gedacht. Er leven kikkers en mooie insecten zoals lieveheersbeestjes en vlinders! Ook is er een doolhof, een water-ondek-plek en een echte tokkelbaan. Dus trek je oude kleren aan want je kunt vies worden!
Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar kunnen er het hele jaar klimmen en klauteren, schommelen en met een kabelbaan naar beneden. Ravottia is een paradijs voor de avontuurlijke kinderen.


Watervallei

De Watervallei is een speelplaats met zes door water aangedreven speeltoestellen.
Kinderen van alle leeftijden kunnen hier in de zomermaanden heerlijk spelen. De Watervallei is open van 1 juni tot en met 30 september. Dus ook tijdens een mooie nazomer in september kunnen kinderen hier nog naar hartenlust spelen. Daarnaast heeft het Schollebos een fietscrossbaan, skatebaan, fitnesstoestellen, een trapveld met doelen en een klimnet. Ook is er nog een speelplaats in het zand met klimtoestellen, veerwippen, een balanceerbalk en een bandenschommel.

De Watervallei ligt in het Schollebos aan de rand van het evenemententerrein, nabij de klimpiramide. Het is een zonnige plek met een ligweide.

De Watervallei heeft een directe functionele relatie met de aanwezige klimpiramide, een speeltuintje en het skatepark. Er zijn geen ruiterpaden in de buurt. Bij de Watervallei zijn toiletten aanwezig, maar kleedruimtes zijn er niet!

Openingstijden Schollebos en Watervallei

De Watervallei is geopend van 1 juni tot 1 oktober van 10:00 uur tot 20:00 uur. De toegang is gratis. 

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

  1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
  2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
  3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
  4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

  1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
  2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
  3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

  1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
  2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
  3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.