Kom je ook naar het Gorcums Winterfestijn ?

Dit jaar staat de overdekte ijsbaan weer op de Grote Markt rondom de fontein. Je bent van harte welkom van zaterdag 16 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 om de ijzers onder te binden. Het Gorcums Winterfestijn staat garant voor onvergetelijk Hollands winterplezier! De ijsbaan is in winterse sferen opgezet. En vergeet niet dat je voor een heerlijk warm drankje op de ijsbaan op de juiste plek bent. Hier heb je een fantastisch overzicht over de baan.

Schaatsplezier voor iedereen

Het Gorcums Winterfestijn brengt ook dit jaar weer veel volop winterpret op de ijsbaan in Gorinchem! Van schoolschaatsen, vrij schaatsen en discoschaatsen tot schaatsuurtjes speciaal voor de kleuters, rolstoelgebonden mensen en beginnende schaatsers. Ook is er speciale schoolschaatsweek. Tijdens deze week zijn de openingstijden van de ijsbaan aangepast.

Wanneer is het Gorcums winterfestijn open

Openingstijden tijdens School Schaatsweek:
Maandag 18 december 15.00 tot 21.00 uur
Dinsdag 19 december 15.00 tot 21.00 uur
Woensdag 20 december 12.30 tot 21.00 uur
Donderdag 21 december 15.00 tot 21.00 uur
Vrijdag 22 december 12.30 tot 21.00 uur

Openingstijden tijdens feestdagen:
Eerste Kerstdag maandag 25 december: gesloten
Tweede Kerstdag dinsdag 26 december: 13.00 tot 17.00 uur
Oudejaarsdag zondag 31 december: 10.00 tot 16.00 uur
Nieuwjaarsdag maandag 1 januari: 11.00 tot 17.00 uur
Laatste dag ijsbaan zondag 7 januari: 10.00 tot 18.00 uur

 Wat kost het Gorcums winterfestijn

Entree € 4,-
Kaartjes kun je ter plaatse bij de entree van de ijsbaan kopen. De prijs is voor iedereen, kind of volwassene, gelijk.

Schaatshuur € 3,-
Bij de entree van de ijsbaan kun je schaatsen huren. Er zijn kunstschaatsen en ijshockeyschaatsen vanaf maat 24. Voor de allerkleinsten zijn er glij-ijzers te huur. Je mag uiteraard ook met je eigen schaatsen de baan op. Let wel: het mogen géén noren zijn. De afmeting van de ijsbaan laten alleen kunst- en ijshockeyschaatsen toe. Uit oogpunt van veiligheid zijn noren niet toegestaan.

Huur schaatshulpje € 1,-

10-rittenkaart € 30,-
Hiermee kun je 10 ritten tegelijk kopen of schaatsen huren. De 10-rittenkaart mag door meerdere personen gebruikt worden.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

  1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
  2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
  3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
  4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

  1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
  2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
  3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

  1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
  2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
  3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.

Meer als dit