Dieren van dichtbij bekijken in Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is een prachtig park dat gelegen is tussen Tilburg en Hilvarenbeek in Nederland. Het park biedt een unieke ervaring aan bezoekers, omdat het het enige park in Nederland is waar je met de auto doorheen kunt rijden en de dieren van heel dichtbij kunt bekijken. Het park is verdeeld in verschillende delen, waarbij elk deel zijn eigen unieke kenmerken heeft. Hieronder worden de belangrijkste attracties en activiteiten van Safaripark Beekse Bergen beschreven.

Korting op Safaripark Beekse Bergen

Safari met de auto in Beekse Bergen

Een van de belangrijkste attracties van het park is de mogelijkheid om met de auto door het park te rijden en verschillende wilde dieren te bekijken, waaronder leeuwen, tijgers, olifanten, giraffen en neushoorns. Er zijn verschillende routes door het park, elk met zijn eigen kenmerken en dieren. Je kunt je eigen auto meenemen of een safari-bus huren om door het park te rijden.

Safari te voet in Beekse Bergen

Naast de safari met de auto, biedt het park ook verschillende wandelroutes aan waarbij je dicht bij de dieren kunt komen en ze van heel dichtbij kunt bekijken. Er zijn wandelroutes die door de savanne en de jungle lopen, waarbij je onder andere oog in oog kunt staan met gorilla’s en chimpansees.

Bootsafari in Beekse Bergen

Een unieke manier om het park te verkennen is door middel van een bootsafari. Tijdens de bootsafari vaar je langs verschillende dieren, waaronder nijlpaarden en krokodillen. Een ervaren gids vertelt je alles over de dieren en de omgeving.

Adres, Openingstijden en Entree Beekse Bergen

De entreekosten voor Safaripark Beekse Bergen verschillen per seizoen en type ticket. Het is mogelijk om online tickets te kopen, waarbij je vaak korting krijgt. Voor volwassenen ligt de entreeprijs tussen de €24,50 en €30,50, afhankelijk van het seizoen. Voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar ligt de prijs tussen de €22,50 en €28,50. Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie over de entreeprijzen en tickets, kun je terecht op de website van Safaripark Beekse Bergen.

Adresgegevens Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is gelegen aan de Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek, Nederland. Het park is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid. Ook is het mogelijk om met het openbaar vervoer naar het park te komen. Vanaf station Tilburg rijden er bussen naar het park. Voor meer informatie over de bereikbaarheid en parkeren, kun je terecht op de website van Safaripark Beekse Bergen.

Openingstijden Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is het hele jaar geopend, met uitzondering van enkele dagen rond de kerstperiode. De exacte openingstijden verschillen per seizoen en dag, dus het is verstandig om deze vooraf te controleren op de website van het park. Over het algemeen is het park geopend tussen 10.00 en 16.00 uur of tussen 10.00 en 17.00 uur.

Overnachten in Beekse bergen

Safaripark Beekse Bergen is een prachtige locatie om wilde dieren te zien en de natuur te verkennen. Maar heb je ooit gedacht aan slapen in het park zelf? Dit is zeker mogelijk en biedt een unieke ervaring voor degenen die geïnteresseerd zijn in een avontuurlijke overnachting.

Slaapmogelijkheden

Safaripark Beekse Bergen biedt verschillende slaapmogelijkheden aan. De meest populaire optie is om te overnachten in een safaritent. Deze tenten zijn uitgerust met comfortabele bedden, een eigen badkamer en een kitchenette. Gasten hebben de keuze uit een tent met zicht op de savanne of de leeuwen.

Naast de safaritenten zijn er ook lodges beschikbaar. Deze zijn uitgerust met een eigen badkamer, een volledig uitgeruste keuken en een gezellige zithoek. De lodges bieden uitzicht op de savanne en zijn geschikt voor maximaal zes personen.

Een derde optie is het boomhuis. Dit unieke verblijf is geschikt voor maximaal vier personen en biedt een panoramisch uitzicht op de savanne. Het boomhuis heeft een keuken, een badkamer en een gezellige zithoek. Het is ook uitgerust met een verrekijker, zodat gasten het wildleven van dichtbij kunnen bekijken.

Activiteiten

Naast het observeren van de wilde dieren vanuit je accommodatie zijn er ook verschillende activiteiten om aan deel te nemen tijdens je verblijf. Zo kun je bijvoorbeeld een safari tour maken met een ranger en op zoek gaan naar de verschillende dieren die in het park leven.

Ook kun je deelnemen aan een bushwalk, waarbij je onder begeleiding van een gids door het park wandelt en meer leert over de flora en fauna. Voor degenen die willen genieten van een meer ontspannen activiteit, is er een boottocht over het water van het park. Tijdens deze tocht krijg je de kans om verschillende vogels en dieren te spotten die leven rond het water.

Gasten kunnen ook genieten van een diner in het restaurant van het park, waar heerlijke gerechten worden geserveerd met uitzicht op de savanne.

Veiligheid

Natuurlijk is veiligheid van groot belang wanneer je overnacht in een safaripark. Het park heeft strenge veiligheidsvoorschriften en alle accommodaties zijn omheind om de veiligheid van de gasten te garanderen. Er is ook altijd een ranger beschikbaar om te helpen in geval van nood.

Speelland Beekse Bergen

Voor kinderen is er Speelland Beekse Bergen, een groot speelpark waar kinderen zich de hele dag kunnen vermaken. Er zijn verschillende attracties, waaronder glijbanen, trampolines en een speelkasteel. Ook is er een groot meer waar kinderen kunnen zwemmen en spelen.

Het park organiseert regelmatig evenementen, zoals concerten en festivals. Zo is er bijvoorbeeld het Beekse Bergen Festival, waarbij je kunt genieten van muziek, dans en entertainment in een prachtige omgeving.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

  1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
  2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
  3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
  4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

  1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
  2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
  3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

  1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
  2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
  3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.

Meer als dit