Sinterklaas komt er weer aan, waar ontmoet jij de Sint?

Voor je het weet is het 5 december en dus begint ieder kinderhartje alweer sneller te kloppen in de wetenschap dat de Sint weer bijna in het land is! Waar ga jij de Sint ontmoeten dit jaar? Tijdens de landelijke intocht in Gorinchem? Of ga je naar de plaatselijke intocht in de buurt? En dan zijn er natuurlijk nog tal van andere leuke plekken waar je de Sint en zijn pieten kan ontmoeten!

*** dit bericht wordt nog aangevuld met meer ***

Sinterklaas vieren in Slagharen

Vol verwachting klopt ons hart! Vier Sinterklaas in Slagharen en ontdek samen onze attracties, shows en het waterpark Aqua Mexicana. Tijdens de weekenden van 26 en 27 november en 3 en 4 december worden er verschillende Sinterklaas activiteiten georganiseerd in het park. Vier je Sinterklaas samen met Randy & Rosie en de Red Bandits. 

Sinterklaas bij Fien en Teun

Sinterklaas komt samen met de allerleukste Boerderijpieten naar Avonturenboerderij Molenwaard. Tijdens hun bezoek kun je genieten van een speciale Fien & Teun Sinterklaasshow en allerlei speciale activiteiten, geheel in Sinterklaas-thema. Natuurlijk mag een ontmoeting met de Sint niet ontbreken! Natuurlijk is Sinterklaas er om jou te ontmoeten. Ga met hem op de foto en vertel alvast wat er op jouw wensenlijstje staat voor pakjesavond. Koop dus je ticket snel met korting:

Sint bij Fien en Teun

Sinterklaas en zijn Boerderijpieten zijn aanwezig op de volgende data:

 • zaterdag 18 november & zondag 19 november
 • woensdag 22 november, vrijdag 24 november
 • zaterdag 25 november & zondag 26 november
 • woensdag 29 november, vrijdag  1 december
 • zaterdag 2 december & zondag 3 december

Sint in Archeon

✨ De Stad van Sint ✨

Sinterklaas zet al bijna weer voet op Nederlandse bodem! Net als alle kinderen van Nederland tellen we af naar het moment. De beste man komt namelijk in Archeon logeren! 💤 Hij verblijft met zijn pieten in het stadje Gravendam, dat helemaal wordt omgetoverd naar ‘De Stad van Sint’. ✨ Wat is er allemaal te doen?

📜 Alle kinderen kunnen een pietendiploma behalen.

🎭 Schuif aan bij de poppenkastvoorstelling

🖼Bekijk de tentoonstelling Het Verhaal van Nicolaas

🍪 Pepernoten bakken in de pepernotenfabriek

🥪 Op zondag kan je komen brunchen met Sinterklaas! (vooraf graag even reserveren)

👉 En nog veel meer!

Vanaf 18 november t/m 3 december iedere zaterdag en zondag in Archeon. Koop hier je kaarten.

Sint in Sinterland

Dit is geen gewoon sprookjeskasteel…hier wordt de magie van Sinterklaas werkelijkheid! Een plek waar fantasie tot leven komt en de grens tussen realiteit en dromen vervaagt. Want bijna niemand weet waar Sint en zijn Pieten verblijven wanneer ze in Nederland zijn… Maar jij straks wel! Een sprookjesachtig kasteel met een groot Pietenbos! Een plek vol magische verrassingen, spannende avonturen en herinneringen voor het leven. Beleef samen een tijdloos avontuur en ervaar de verwondering door de ogen van de kleinsten. Dompel je onder in de magie van Sinterland en laat je betoveren op een plek waar dromen uitkomen.

Het mooiste geschenk dat je je kind kunt geven, is samen herinneringen maken voor het leven. Sinterland biedt de kans om samen de wondere wereld van Sinterklaas te ontdekken zoals nooit tevoren. Hier straalt elk gezicht en loopt ieder hartje over van geluk. Deel je mooiste wensen met de Sint, en knijp gerust zachtjes in zijn hand; hij is het écht! Koop je entree ticket voor maar € 13,50.

Sint in de bioscoop; Sint Ahoy

Sinterklaas in korte broek op het strand? Ja, dat zie je goed. De Sint is samen met zijn vrienden per ongeluk op het tropische eiland Curaçao beland. Daar ontmoeten ze plots een groep piraten die op zoek zijn naar een verborgen schat. Een spannend en grappig avontuur begint. Koop je ticket met korting en bekijk Sint Ahoy! vanaf 4 oktober in de bios. Leuk voor kinderen, maar ook voor ouders. 

Sint in de bioscoop

Sint in het circus

Hét Limburgs Sinterklaas circus dat je niet wilt missen. Je ervaart een combinatie van een Sinterklaasfeest, samen met theater en authentieke circus kunsten. Een voorstelling bestaande uit acts van bekroonde nationale én internationale artiesten, en dit allemaal in de gezellige sinterklaas sfeer. Naast de circusacts kunnen traditionele Sinterklaasrituelen natuurlijk niet missen, zoals het zingen van Sinterklaasliedjes, het uitdelen van pepernoten en cadeautjes aan kinderen uitdelen. Leuk voor zowel jong en oud! Bekijk hier op welke date Sint in het circus komt.

Sint in het circus

Land van Sint in Duinrell

Kom naar hét leukste sinterklaas evenement van Nederland! Op 25, 26 november, 2 en 3 december wordt Duinrell omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas. Sint en zijn Pieten maken er weer één groot feest van met heel veel leuke extra Sinterklaas-activiteiten.

Geniet samen van een gezellig Sint-uitje vol met gezellige Sinterklaas-activiteiten, het indoor SiSaSinterklaasconcert, winterattracties én het Tikibad!

Tijdens de sinterklaasweekenden:

 • Swing mee met het indoor SiSaSinterklaasconcert
 • Ontdek het Huis van Sinterklaas 
 • Geniet van de vrolijke Pieten Parade
 • Ga op de foto met Sinterklaas 
 • Ga samen in alle geopende winterattracties
 • Maak je Sint uitje compleet met een bezoek aan het Tikibad
Land van Sint op Duinrell

Sint in Julianatoren

Tijdens het Sinterklaasfeest in Kinderpretpark Julianatoren ga jij helemaal uit je dak! Dit feestelijke evenement draait om Sinterklaas en héél véél Pieten en uiteraard zijn Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en Jul & Julia er ook bij. Het wordt een mega groot Sinterklaasfeest die je niet mag missen! Dus koop hier alvast je entree ticket met korting.

Sinterklaas in Toverland

Sinterklaas en zijn pieten komen ook dit jaar naar Attractiepark Toverland. In de weekenden van 25-26 november en 2-3 december vindt het Sinterklaasfestijn plaats. Tijdens dit evenement zijn er diverse extra Sinterklaasactiviteiten, zoals een heuse Pepernoten Expeditie, een Sinterklaasshow en een Pietencircus. Daarnaast zijn alle attracties in de indoor themagebieden Land van Toos en Wunderwald geopend. 

Sint in Toverland

Sinterklaas komt er weer aan

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Ja, Sinterklaas is weer bijna in het land en dat betekent dat het tijd is om je schoen te zetten en te genieten van al het lekkers en leuks dat deze bijzondere tijd van het jaar met zich meebrengt. Laten we eens kijken naar de magie van Sinterklaas en waarom dit feest zo speciaal is voor kinderen.

De Aankomst van Sinterklaas

Sinterklaas en zijn Pieten komen elk jaar aan in Nederland, en dat is altijd een groots spektakel. Ze arriveren per stoomboot uit Spanje en worden hartelijk verwelkomd door duizenden kinderen langs de kade. Sinterklaas zwaait naar iedereen en de Pieten delen snoepgoed uit. Het is een geweldig gezicht om Sinterklaas met zijn lange witte baard en rode mantel te zien, en de kinderen juichen van blijdschap.

Schoentje Zetten

Een van de leukste tradities van Sinterklaas is het zetten van je schoen. Dit betekent dat je ‘s avonds je schoen bij de open haard of voor de deur zet, samen met een mooie tekening of een lief briefje voor Sinterklaas en zijn Pieten. Als je ‘s ochtends wakker wordt, zul je vaak een cadeautje of wat lekkers in je schoen vinden. Het is een magisch moment en zorgt voor veel plezier en spanning.

Sinterklaasliedjes

Tijdens Sinterklaas zingen we ook veel liedjes. Misschien ken je wel de bekende liedjes zoals “Sinterklaas kapoentje” en “Zie ginds komt de stoomboot.” Samen met je vrienden en familie kun je deze liedjes zingen terwijl je wacht op de komst van Sinterklaas. Het is een leuke manier om in de feeststemming te komen!

Cadeautjes en Gedichten

Op 5 december vieren we Pakjesavond. Dit is de avond waarop Sinterklaas met zijn Pieten cadeautjes komt brengen. Iedereen krijgt een cadeau en vaak is er ook een grappig gedicht bij. Het lezen van de gedichten is altijd erg lachwekkend, en het uitpakken van de cadeautjes zorgt voor veel plezier. Je kunt van tevoren aan Sinterklaas laten weten wat je graag zou willen krijgen, maar het blijft altijd een verrassing wat je uiteindelijk zult ontvangen.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

 1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
 2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
 3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
 4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

 1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
 2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
 3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

 1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
 2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
 3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.
No tags for this post.