Kids Marina – Een waterrijk avontuur voor jonge schippers

In het bruisende havengebied van Rotterdam ligt een unieke bestemming voor jonge avonturiers: Kids Marina Rotterdam. Dit kleurrijke en interactieve waterpark biedt kinderen de kans om te navigeren door een miniatuurhaven, waar ze zelf kapitein kunnen zijn van hun eigen bootjes. Met een scala aan educatieve en leuke activiteiten is Kids Marina Rotterdam een geweldige plek waar kinderen spelenderwijs kunnen leren over water, scheepvaart en het belang van de haven.

Voel je een echte kapitein in de kinderbootjes van Kids Marina Rotterdam

Voel je een echte kapitein in de kinderbootjes van Kids Marina Rotterdam. De kinderhaven ligt achter het Maritiem Museum met prachtige oude kranen die op de kade te bewonderen zijn. Daarnaast varen de kinderen ook langs een regenboogboot, politieboot, twee containerschepen, een watertaxi, brandweerboot en havendienstboot van Kids Marina. Kids Marina is in eerste instantie vooral leuk en een unieke beleving. Daarnaast is het ook een leerzame ervaring. Door de scheepjes te bouwen naar model van echte zeeschepen en de haven in te richten met herkenbare elementen acteren de kinderen als het ware in een miniatuurhaven. De kinderen staan bij Kids Marina zelf aan het roer. 

Korting op 15 minuten varen bij Kids Marina

Kids Marina korting

Kids Marina Rotterdam is ontworpen als een levensechte haven, maar dan op kinderschaal. Het park is gevuld met een doolhof van kanalen, sluizen en bruggen, waar kinderen hun eigen elektrische bootjes kunnen besturen. Elke boot is uitgerust met een stuurwiel, zodat jonge kapiteins de controle hebben over hun vaarroute. Van het manoeuvreren door smalle doorgangen tot het bedienen van de sluizen, kinderen ervaren de opwinding van het varen in een veilige omgeving.

Educatief Vermaak: Kids Marina Rotterdam is niet alleen een plek voor amusement; het biedt ook educatieve programma’s om kinderen te informeren over de maritieme wereld. Begeleiders leggen de basisprincipes van de scheepvaart uit, zoals het gebruik van de marifoon, navigatie en het belang van veiligheid op het water. Kinderen leren spelenderwijs over de rol van de haven in de economie en het transport van goederen. Het park organiseert regelmatig workshops en interactieve tentoonstellingen om de nieuwsgierigheid van jonge geesten te prikkelen.

Veiligheid en Begeleiding: Veiligheid staat voorop bij Kids Marina Rotterdam. Alle kinderen krijgen bij binnenkomst een zwemvest, en de boten zijn uitgerust met beveiligingssystemen om ervoor te zorgen dat ze binnen de toegestane grenzen blijven. Ervaren begeleiders zijn aanwezig om de kinderen te helpen en te begeleiden tijdens hun avontuurlijke reis door de haven. Ze zijn altijd beschikbaar om vragen te beantwoorden en de veiligheid van de kinderen te waarborgen.

Meer dan alleen varen: Kids Marina Rotterdam biedt ook andere activiteiten die de verbeelding van kinderen prikkelen. Er zijn speeltoestellen, zandbakken en picknickplaatsen waar gezinnen kunnen genieten van een ontspannen dag in de buitenlucht. Voor speciale gelegenheden kunnen verjaardagsfeestjes worden georganiseerd, waarbij de jarige en zijn vrienden een onvergetelijke ervaring beleven.

Goedkoop uit met kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen laten beleven. Helaas kunnen de kosten van een dagje uit snel oplopen, vooral als je naar een pretpark gaat. Gelukkig zijn er veel manieren om goedkoop uit te gaan met kinderen en toch een leuke tijd te hebben. Hier zijn enkele tips voor goedkope dagjes uit en leuke goedkope uitjes.

Goedkoop dagje weg

Een goedkoop dagje weg kan heel leuk zijn als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn enkele ideeën voor goedkope dagjes uit:

  1. Ga naar een park – Er zijn veel mooie parken in Nederland waar kinderen zich kunnen vermaken. Je kunt een picknick meenemen en de hele dag genieten van de natuur.
  2. Bezoek een museum – Sommige musea hebben speciale familiedagen waar je goedkoper naartoe kunt gaan. Bovendien zijn er veel musea waar kinderen gratis naar binnen mogen.
  3. Ga naar de bibliotheek – Bibliotheken organiseren vaak gratis activiteiten voor kinderen, zoals voorleesuurtjes en knutselmiddagen.
  4. Maak een wandeling – Wandelen is gratis en je kunt het overal doen. Zoek een mooie plek uit en geniet van de omgeving.

Dagje uit met korting

Als je een dagje uit wilt gaan met korting, zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Hier zijn enkele tips:

  1. Zoek online naar kortingscodes – Veel pretparken en attracties bieden online kortingscodes aan. Door deze codes te gebruiken, kun je vaak flink besparen op de toegangsprijs.
  2. Maak gebruik van acties – Sommige supermarkten en winkels bieden acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark of attractie kunt gaan.
  3. Check de website – Op de website van een pretpark of attractie kun je vaak zien welke kortingen er beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besparen door online tickets te kopen in plaats van aan de kassa.

Korting op pretparken

Een dagje naar een pretpark kan behoorlijk duur zijn, vooral als je met het hele gezin gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting te krijgen op pretparken. Hier zijn enkele tips:

  1. Koop online tickets – Veel pretparken bieden online tickets aan die goedkoper zijn dan tickets die je aan de kassa koopt.
  2. Zoek naar kortingscodes – Zoals eerder vermeld, kun je online kortingscodes vinden waarmee je flink kunt besparen op de toegangsprijs.
  3. Maak gebruik van acties – Supermarkten en winkels bieden vaak acties aan waarmee je goedkoper naar een pretpark kunt gaan. Door op tijd op deze acties te reageren, kun je flink besparen op de toegangsprijs.

Meer als dit